مهراله رخشانیمهر رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در برنامه تلویزیونی «شبگرد» با موضوع تکریم خیرین ضمن تجلیل از خدمات ارزنده خیرین مدرسهساز با اشاره به اینکه مجموعه هایی با ماموریت کار خیر متنوع هستند، اظهار کرد: در امر مدرسه سازی مجموعهای از افراد با روحیه جهادی در کنار هم جمع شدند و در مجموع ۱۳۰ هزار کلاس درس به همت خیرین مدرسه ساز ساخته شد.
وی ادامه داد: شروع این کار را مدیون زحمات خیرین هستیم که در سال ۷۷ نهالی را کاشتند که تا به امروز به درختی تنومند تبدیل شده است و خیرین بسیاری را در حوزه مدرسه سازی از خرد تا متمول وارد این عرصه کرده است.
رخشانی مهر با اشاره به اینکه اهمیت کار خیر به این است که همگی در این کار وارد شوند، گفت: گاهی افرادی در این عرصه وارد میشوند که توان مالی زیادی ندارند و با حمایت دیگران ایجاد خیرات و برکات داشتند، گروه های جهادی و دانش آموزی داریم که به سراغ افراد مختلف میروند تا آنها را به سمت مدرسه سازی سوق دهند و نمونه آن هم کار موسسه خیریه دستیاری به دشتیاری بود که به همت جوانی ۱۹ ساله پایه گذاری شد، جوانی که دوران تحصیلش در انگلیس گذراند و به ایران برگشت و در منطقه سیستان و بلوچستان مشغول مدرسه سازی شد.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور بیان کرد: مهم ترین اقدامی که دولت برای حمایت از پروژه های خیرساز انجام داده است این بود که ردیفی در قانون ایجاد شد و به موجب آن اگر خیری در مناطق روستایی تا ۵۰ درصد و در مناطق شهری تا ۳۰ درصد یک پروژه را ایجاد کند، دولت بلافاصله سهمش را برای تکمیل کار بگذارد و پروژه به نام خیرین نامگذاری شود.
وی با بیان اینکه اعتبارات ردیف مشارکتی تا امروز رشد خوبی داشت است و در سه سال اخیر تخصیص ۱۰۰ درصدی داشت، گفت: امروز هیچ پروژه خیرسازی بلاتکلیفی نداریم و مهرماه امسال تعداد قابل توجهی پروژه مشارکتی تحویل آموزش و پرورش می شود.
رخشانیمهر با بیان اینکه سال قبل جشنوارهای برای کمک مدارس سیل زده برگزار و ۲۱۰ میلیارد تومان جمع شدند، اظهار کرد: از این ۲۱۰ میلیارد تومان خیری ۷۰ میلیارد تومان، خیری اضافه کارش را برای مدرسهسازی در نظر گرفت.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور تاکید کرد: سال گذشته مردم بیش از ۱,۵۰۰ میلیارد تومان در ساخت مدرسه کمک کردند که نشان از علاقه مندی آنهاست؛ امسال هم برنامه ریزی کردیم کمک های خرد مردم را رادر قالب طرح آجر به آجر جمع آوری کنیم همچنین در نظر داریم تا کلاس های درس را به نام خیرین نامگذاری کنیم.
رخشانیمهر درباره وضعیت مدارس سیستان و بلوچستان گفت: حداقل ۲ متر مربع فضا نیاز داریم تا سرانه آموزشی استان را به سرانه کشوری نزدیک کنیم؛ البته تاکنون اقدامات خوبی در زمینه مدرسهسازی استان انجام شد و رتبه سوم جذب منابع خیرین را به خود اختصاص داد.
وی در پایان گفت: امیدوارم با حضور مردم در بخش مدرسه سازی شرایط بهتری را از نظر فضاهای آموزشی داشته باشیم و میزان مشارکت را در سال جاری به ۲,۳۰۰ میلیارد تومان افزایش دهیم که رشد ۴۰ درصدی داشته باشیم.