پایگاه خبری رویش افکار

خدیجه شادجو، جراح و متخصص زنان و فلوشیپ لاپاراسکوپی، درباره ایمنی بهداشتی بیمارستان‌ها برای انجام اعمال جراحی، افزود: از زمانیکه کرونا در کشور شناسایی شد ستادهای ایمنی در تمام بیمارستان‌ها بسیج شدند.

وی با بیان اینکه نمی‌توانستیم همه اعمال جراحی را در دوران کرونا لغو کنیم، ادامه داد: هیچ عملی هم که در دوران کرونا صورت نمی‌گرفت به هر حال خانم‌های بارداری بودند که نیاز به زایمان و سزارین داشتند و الزام بود حتی در این شرایط مورد عمل جراحی قرار بگیرند.

شادجو تصریح کرد: مطمئناً تمام بیمارستان‌ها دستورالعمل‌های کشوری در مورد ایمن سازی محیط بیمارستان برای بیماران را انجام داده‌اند تا کمترین خطر متوجه آنها شود. مثلاً اگر قبل از این دوران نیاز بود که بیمار با همراه، در بخش بستری شود الان کنترل‌ها بیشتر است و همراه بیمار، مرخص می‌شود.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه ابن سینا گفت: انجام آزمایش‌های لازم تشخیص بیماری، ایزوله کردن، جداسازی بیماران و افزایش مراقبت‌های لازم بیماران و گروه پزشکی، اقداماتی است که در همه بیمارستان‌ها انجام شد.

وی ادامه داد: شرایط بیمارستان‌ها البته به جز بیمارستان‌هایی که مرکز درمان کرونا اعلام شدند، مناسب است و بیماران می‌توانند با بررسی بیشتر در این بیمارستان‌ها برای اعمال جراحی بستری شوند.

شادجو با اشاره به اعمال جراحی مجاز در دوران کرونا گفت: هر گروه پزشکی عمل‌هایی برای گروه‌های بیمار خود دارند، در گروه زنان و زایمان و سزارین اعمال جراحی کیست تخمدان، خونریزی‌های داخل شکمی، پارگی کیست‌ها و حاملی خارج رحم موضوعاتی است که باید برای بیمار سریع تصمیم گیری شود. جراحی‌های گروه آنکولوژی و سرطان را هم نمی‌توان خیلی معطل کرد.

این جراح و متخصص زنان و فلوشیپ لاپاراسکوپی درباره اقدامات سامانه ۴۰۳۰ هم اظهار کرد: در دوران کرونا هم از طریق همکارانم که با این سامانه همکاری دارند و هم از طریق گزارشات خبری در رسانه‌ها، اطلاعاتی درباره این سامانه کسب کردم.

وی افزود: به نظرم این سامانه خیلی به موقع وارد عمل شد و کمک زیادی در آگاه سازی عموم مردم درباره بیماری کرونا کرد. امیدوارم فعالیت‌های سامانه ۴۰۳۰ در دوران پساکرونا هم ادامه داشته باشد.

شادجو با بیان اینکه وجود سامانه ۴۰۳۰ نقش بسیار مؤثری در کاهش حضور مردم در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در زمان بحران و پیک بیماری داشت، تاکید کرد: همکارانم در گروه‌های اورژانس بیمارستان‌ها می‌گفتند چون در ابتدا کسی اطلاعی درباره این بیماری نداشت با اولین علائم همه به بیمارستان مراجعه می‌کردند که هم ورودی بیمارستان زیاد می‌شد و هم با شیوع و سرایت پذیری بیماری آنهایی هم که بیمار نبودند، بیمار می‌شدند، اما اطلاع رسانی ۴۰۳۰ باعث شد که افراد قبل از مراجعه اطلاعات لازم را کسب و کسی که لازم بود به بیمارستان برود.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه ابن سینا گفت: همکارانم در گروه‌های اورژانس بسیار از این اتفاق خرسند شدند چراکه در روزهای ابتدایی حجم مراجعات بسیار بالا بود و بعد از این آگاهی بخشی مردم مراجعه کمتر و دقیق‌تری داشتند.

برچسب ها:
خدیجه شادجو - ویروس کرونا - سامانه 4030
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد