پایگاه خبری رویش افکار

 اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به تجارت کالایی (بدون نفت خام) ایران در فروردین ماه امسال پرداخته و نوشته است: ارزش صادرات ایران از ۲ میلیارد و ۵۹۵ میلیون دلار در فروردین‌ماه ۱۳۹۸ با ۳۶ درصد به یک میلیارد و ۶۵۲ میلیون دلار در فروردین‌ماه امسال کاهش پیدا کرده است.

این در حالی است که واردات کشور در مدت زمان مشابه نیز ۱۷ درصد کاهش یافته و از ۲ میلیارد و ۳۳۵ میلیون دلار به یک میلیارد و ۹۳۱ میلیون دلار رسیده است.

صادرات ایران از نظر وزنی نیز طی این مدت ۳۹ درصد کاهش یافته است. بر اساس این گزارش صادرات ایران در فروردین ماه ۱۳۹۹ با ۳۹ درصد کاهش نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن به ۵ هزار و ۳۴۶ هزار تن رسیده است. این رقم در فروردین‌ماه سال گذشته ۸ هزار و ۷۳۱ هزار تن بود.

با این حال واردات از نظر وزنی در مدت زمان مشابه ۲۱ درصد رشد را تجربه کرده است و از ۲ هزار و ۸۳ هزار تن در فروردین ۹۸ به ۲ هزار و ۵۲۶ هزار تن رسیده است.

متوسط قیمت کالاهای تجاری ایران در فروردین امسال ۳۰۹ دلار برای هر تن بوده که ۴ درصد رشد نسبت به ۲۹۷ دلار سال ۹۸ به ۳۰۹ دلار برای هر تن رسیده است.

این در حالی است که متوسط قیمت کالاهای وارداتی از یک هزار و ۱۲۱ دلار در سال ۹۸ به ۷۶۴ دلار کاهش یافته است. بر این اساس متوسط قیمت کالاهای تجاری ایران در فروردین‌ماه امسال ۳۲ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن داشته است.

خروج عراق از رتبه دوم مقاصد صادراتی

در فروردین‌ماه امسال کشورهای چین، امارات، عراق، افغانستان و ترکیه به ترتیب مقاصد اصلی صادراتی ایران بوده‌اند. بر این اساس عراق که مدت‌ها در رتبه دوم مقاصد صادراتی ایران بعد از چین قرار داشت، این رتبه را به امارات واگذار کرده است اما مقایسه صادرات به عراق در این ماه با ماه مشابه سال گذشته حکایت از رشد ۳.۶ درصدی از نظر ارزشی داشته است.

آمارهای منتشر شده نشان می‌دهند که چین سهمی ۳۱ درصدی، امارات ۲۱.۵ درصدی، عراق ۱۵.۷ درصدی، افغانستان ۷.۶ درصدی و ترکیه ۴.۴ درصدی از صادرات ایران در این ماه داشته‌اند.

با این حال از نظر ارزشی، ارزش صادرات ایران به چین ۲۶.۴ درصد، به امارات ۸.۷ درصد، به افغانستان ۴۵.۹ درصد و ترکیه ۴۸.۶ درصد نسبت به فروردین ۹۸ کاهش نشان می‌دهند.

مبادی اصلی واردات ایران نیز در این ماه کشورهای چین (۲۰.۶ درصد)، امارات (۲۰.۴ درصد)، ترکیه (۱۲.۸ درصد)، هند (۸.۵ درصد) و هلند (۵.۶ درصد) بوده‌اند. این آمارها نشان از ورود هلند به جمع ۵ کشور اول وارداتی و خروج آلمان از این فهرست دارد.

با این حال واردات از نظر ارزشی از چین ۸.۱ درصد، از ترکیه ۲۷.۲ درصد، از هند ۴۹.۲ درصد و از هلند ۱۶.۳ درصد نسبت به فروردین ۹۸ کاهش داشته ولی واردات از امارات در این مدت ۱۳.۹ درصد رشد را به ثبت رسانده است.

برچسب ها:
صادرات غیرنفتی - صادرات کالا - صادرات و واردات - عراق
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد