دکتر ایمان افتخاری امروز در نشست خبری آیین رونمایی از نخستین فراخوان حمایت از طرح های پسا دکتری فناورانه گفت: طی یک سال اخیر موضوعات حمایت از فارغالتحصیلان جوان و ارتباط دانشگاه با صنعت را مد نظر قرار داده ایم.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: یکی از مشکلات جدی کشور، عدم مشارکت پژوهشگران با مسایل و چالش های جدی به صنعت است و بسیاری از نهادهای کشور یا این چالش مواجه هستند.
وی با تاکید بر اینکه در همین راستا برنامه پسادکتری فناورانه را اجرایی کردیم، بیان کرد: در گذشته بالغ بر ۲۵۰نفر از این برنامه بهره مند شدند. در عین حال برنامه های دیگری با بنیاد ملی نخبگان و ۱۳دانشکاه برتر اجرایی کردیم.
وی با اشاره به جزئیات برنامه پسا فناورانه گفت: مسائلی که به عنوان چالش صنایع مطرح می شود باید مسایل واقعی باشند که با آن درگیر هستند؛ بر این اساس در قالب این برنامه چالشهای صنایع در قالب فراخوانی مطرح می شود و طرح های پژوهشی محققان نیز در راستای این مسایل ارایه می شوند.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران خاطر نشان کرد: طرح های ارسالی به مراجع صنعتی، ارسال می شود و در صورت پذیرش کاربردی خواهند شد.
وی عنوان کرد: اجرایی چنین طرحی نیازمند همت جدی داشت که ما در این زمینه اقدام کردیم.
به گفته افتخاری، در حال حاضر همکاری با یکی از شرکت های فعال در حوزه لاستیک سازی را آغاز کردیم.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران افزود:بر اساس این همکاریها از سوی این گروه صنعتی ۶۰فراخوان تهیه شده و اقدام به جذب طرح های پسا فناورانه خواهد شد.
وی ادامه داد: این طرح ها در سامانه ای ثبت می شوند تا در مراحل ارزیابی قرار بگیرد. با این اقدام فضای مناسبی برای همکاری صنعت و دانشگاه شکل می گیرد.
افتخاری عنوان کرد: برنامه پسا دکتری فناورانه بر اساس استاندارد های صندوق و طرف مقابل اجرایی می شود و بر اساس آن بسته های مالی۳۶تا۶۰میلیون تومانی برای هر طرح فناورانه در طول یکسال در نظر گرفته شده است.
به گفته وی از میان ۶۰پروپوزال ارایه شده در طرح پسا دکتری فناورانه ۳۰پروپوزال پس از داوری مورد پذیرش قرار میگیرد ضمن آنکه مالکیت فکری این طرح ها در اختیار شرکت قرار می گیرد.
به گزارش مهر، همچنین در این مراسم تفاهمنامه همکاری برای پشتیبانی از پژوهشگران دوره پسا دکتری میان ایمان افتخاری رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت و نماینده صنعت لاستیک سازی امضاء شد.
بهره گیری از توانمندیهای دانش آموختگان برتر مقطع دکتری تخصصی برای حل مسائل صنعت تایر، حمایت از توسعه پژوهش های علمی اولویت دار و تقاضا محور با همکاری دانش آموختگان برتر مقطع دکتری تخصصی، بسترسازی برای گسترش چرخه علم و فناوری و زیرساختهای انسانی پژوهش در کشور و هم افزایی ظرفیتهای گروه بارز و صندوق برای توسعه حمایت از کارآفرینی و مهارت افزایی دانش آموختگان برتر مقطع دکتری تخصصی از اهداف این تفاهمنامه است.