به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر علی ناظمی، معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن معرفی خدمات متنوع صندوق، بر ابزارهای سرمایهگذاری بیشتر تاکید کرد و گفت: ما در عرصه سرمایهگذاری تلاش کردیم تا سرمایهگذاران جدیدی به بازار بورس جذب شوند. بر این اساس عملکرد سرمایهگذاری صندوق نوآوری در سال ۹۸ نسبت به سالهای قبل از آن رشد قابل توجهی داشته است.
وی بخشی از ماموریتهای سرمایهگذاری صندوق را ورود مستقیم به عرصه سرمایهگذاری خطرپذیر، تسهیل ورود سایر بازیگران اکوسیستم فناوری و بهبود کیفیت سرمایه با رویکرد توسعه نهادهای حرفهای عنوان کرد و گفت: برای ورود مستقیم صندوق و بازیگران به عرصه سرمایهگذاری به ابزارهای مختلفی نیاز داریم تا ضمن تامین نیاز استارتآپها و SMEها سرمایه پرریسک را در اختیار شرکتها قرار دهیم. در حال حاضر ۳۱ شرکت دانش بنیان در بازار سرمایه حضور دارند که با استفاده از ابزارهای مالی موفق میتواند موجب جذب بیشتر شرکتهای اکوسیستم نوآوری به بازار سرمایه باشند.
وی در ادامه گفت: صندوق نوآوری تلاش می کند با استفاده از ابزارهای موجود و ابزارهای جدیدی که در بستر بازار سرمایه طراحی و اجرا می شود بتواند شرکت های استارت آپی و دانش بنیان را تامین مالی و امکان ورود سایر سرمایه ها را به این بخش فراهم کند.
معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: بر همین اساس برای ورود به بازار سرمایهگذاری از سه مدل استفاده میکنیم که شامل همسرمایهگذاری، مشارکت در تشکیل صندوقهای جسورانه و خصوصی VC و در نهایت مشارکت در ایجاد صندوقهای پژوهش و فناوری در استانهای مختلف کشور است. با فعال کردن صندوقهای جسورانه بورسی، همکاری خود را برای تامین مالی اکوسیستم فناوری افزایش میدهیم. به همین دلیل صندوق نوآوری در صندوقهای جسورانه بورسی مشارکت میکند تا با سرمایه ۴ برابری، محرک بازار و تامین مالی سرمایهگذاری باشیم.
ناظمی در پایان به تعامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بازار سرمایه برای یافتن راهکار تسهیل جذب منابع این بازار برای توسعه اکوسیستم فناوری در کشور اشاره کرد و گفت: در همکاری با بازار سرمایه و فرابورس دو موضوع برای تسهیل جذب منابع بازار سرمایه در حال پیگیری است که به زودی عملیاتی میشود که شامل انتشار اوراق بورسی برای شرکتهای دانش بنیان با هدف کمک به شرکتهایی است که نیازمند جذب منابع مالی بیشتر هستند.
وی افزود:برنامه بعدی مدیریت ریسک سرمایهگذاری است که از اوراق فروش تبعی استفاده خواهیم کرد تا ریسک سرمایهگذاری در بخش VC را کاهش داده و جذابیت ایجاد کند. همچنین بیمه سرمایهگذاری یکی از ابزارهای صندوق نوآوری برای جذب سرمایه به حوزه دانش بنیان است؛ با بیمه مرکزی نیز به توافقات لازم در این زمینه رسیدهایم.
ناظمی در پایان گفت: عرضه شرکت های استارت آپی در بورس نیازمند یک عزم جدی و تغییر نوع نگاه به این شرکتها است و صندوق پیشنهادهایی برای ایجاد ابزار جدید جهت عرضه شرکت های استارت آپی دارد.