وحید منایی گفت: در بخش فروش فوق العاده خودرو همه مراحل ثبت نام و پیش ثبت نام در سامانه فروش خودروسازان انجام میشود و خودروسازان هم در این زمینه مکلف هستند بر اساس اعلام عمومی در یک بازه زمانی ۱۰ روزه که آنهم از چهارم خرداد ماه سال جاری شروع شده در درگاه ثبت نام به قیمت فروش قطعی و بدون محدودیت نسبت به ثبت نام اولیه شأن اقدام کنند.
وی اضافه کرد: اقدامات نظارتی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان به استناد مصوبات کمیته خودرو حول سه محور انجام خواهد شد.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان گفت: بخش اول به فرآیند قبل از انجام قرعه کشی، بخش دوم به مرحله حین انجام قرعه کشی و بخش سوم به مرحله بعد از انجام قرعه کشی مربوط میشود.
وی افزود: نخستین موضوع در بخش اول بحث اصالت سنجی ثبت نام کنندگان بر اساس گواهی نامه معتبر و نداشتن پلاک فعال در زمان ثبت نام است.
منایی ادامه داد: مقرر شده مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت دیتاهای لازم را از پلیس راهور بصورت برخط دریافت کند.
وی گفت: سازمان حمایت نیز اطلاعات مورد نیاز خود را از این بخش دریافت خواهد کرد تا بتواند نظارت تکمیلی خود را داشته باشد.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان افزود: از اقدامات نظارتی حین انجام فرآیند قرعه کشی خودرو میتوان به نحوه تقسیم و تسهیم خودروها بر اساس مدل و تعداد متقاضی و نحوه استخراج گوی از گردونه اشاره کرد.
وی با بیان اینکه مرحله عملیاتی انجام قرعه کشی با نظارت نمایندگان نهادهای ناظر انجام میشود اضافه کرد: نمایندگانی از دادستانی کل کشور، سازمان بازرسی کل کشور و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان در مرحله عملیاتی قرعه کشی حضور خواهند داشت.
منایی همچنین ضمن اشاره به اقدامات نظارتی پس از انجام مرحله عملیات قرعه کشی گفت: خودروسازان باید در مدت ۴۸ ساعت پس از اتمام قرعه کشی به اطلاع رسانی فهرست انتخاب شدگان نهایی از طریق سایتهای مربوط اقدام کنند.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان افزود: همچنین ۴۸ ساعت پس از اعلام نتیجه قرعه کشی متقاضیان باید نسبت به تکمیل وجه خود اقدام کنند و تحویل خودرو به مشتریان نیز حداکثر تا سه ماه پس از انجام قرعه کشی و بر اساس تقدم تکمیل وجهی که خواهند داشت، انجام خواهد شد.