مسعود شکوهی مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در برنامه پرسشگر در خصوص ماجرای قتل «رومینا اشرفی» دختر ۱۴ ساله به دست پدرش، اظهار کرد: این موضوع باعث تأسف شد وفضای عمومی را هم جریحهدار کرد.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش برنامههای متعددی را در این سالها برای مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی انجام داده است اما به هر حال کافی نیست.
شکوهی به برگزاری آزمونهای سلامت روان اشاره کرد و افزود: آزمونهای سلامت روان برای تمام دانشآموزان پایههای هفتم و هشتم برگزار میشود و بیش از ۲ میلیون دانشآموز چند سال است که در آن شرکت میکنند.
وی اضافه کرد: نقشه خطرپذیری کشور را آماده کردیم و به مراجع مربوط گزارشهایی را دادیم؛ اخطارهای لازم و آنجاهایی که وضعیت اورژانسی دارد، مشخص کردیم و درصد آسیبهای روانی فردی و روانی اجتماعی مشخص است.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش به سامانه نظام مراقبت اجتماعی (نماد) اشاره کرد و ادامه داد: در این سامانه همه دانشآموزان صاحب پروفایل هستند و رصد میشوند؛ این گزارشها و نیمرخ روانی دانشآموزان را در اختیار مدرسه، منطقه و استان قرار میدهیم.
وی به اعتبار مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای ۱۵ میلیون دانشآموز است؛ حتی آموزشهای ارتقا و توانمندسازی دانشآموزان را نمیتوان انجام داد؛ اعتبار پیشبینی شده برای مراقبت از آسیبهای اجتماعی در سال ۹۸ نزدیک به ۷۰ میلیارد بود و قاعدتاً خیلی از برنامهها که پیشبینی شده بود، به دلیل عدم تخصیص این اعتبار، عملاً امکان اجرا را نداشتند.
شکوهی در واکنش به این جمله که «نفری ۴۰۰ تومان بودجه پیشگیری به ازای هر دانشآموز در سال است»، اظهار کرد: در استانها در بحث غربالگری، ارجاع و درمان با مشکلات مواجه هستیم و بخشی از کار باید به بیرون از دستگاه آموزش و پرورش ارجاع شود و آنها هم به دلیل مشکلات مالی، امکان خدمات رسانی آنچنانی را به ما ندارند؛ علیرغم این در حوزه مسؤولیت خودمان تلاش کردیم.