پایگاه خبری رویش افکار

 بومی‌سازی کوره‌های ذوب القایی فرکانس متوسط با ظرفیت ۶ تن یکی از دیگر پیشرفت‌های فناوران کشور در یک شرکت دانش بنیان است. پس از این موفقیت آنها در حال ساخت این کوره‌ها با ظرفیت دو برابری هستند. این کوره‌ها از نظر فناوری و کیفیت با نمونه‌های امریکایی در یک سطح قرار دارند.

متخصصان کشور در این شرکت دانش بنیان کوره‌های القایی با ظرفیت ۶ تن را برای رفع نیاز صنایع تولید می‌کنند که برای ذوب فلزات رنگین و پایه آهنی قابل استفاده است. در واقع ذوب هر ماده با دارا بودن قابلیت هادی الکتریسته در این کوره‌ها انجام می‌شود.

هوشنگ وحدت واسعی مدیر عامل شرکت دانش بنیان گفت: کوره‌های القایی مدل‌های گوناگونی دارند که کوره‌های ذوب القایی یک مدل آن است که در حال حاضر کشور و صنایع مختلف به آن نیاز دارند. یکی از مزیت‌های کوره‌های ذوب القایی این است که برای محیط زیست آلودگی ایجاد نمی‌کنند. همچنین در این کوره‌ها دوده تولید شده نوعی محصول حساب می‌شود و در صنعت رنگ و آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد.

وی ادامه داد: فناوری ساخت این کوره‌ها پیشرفته و جزء فناوری‌های روز در دنیا است. ۲ هزار و ۵۰۰ نوع ماده اولیه در این کار دخالت دارد و ۹ فناوری مانند حوزه‌های الکترونیک، متالورژی، برق، مکانیک و دیجیتال  با همدیگر پیوند می‌خورند تا یک کوره تولید شود. در دنیا ۵۰ میلیون دلار قیمت این فناوری برآورد شده است.

وحدت واسعی گفت: این محصول دانش بنیان در صنایع گوناگون کاربرد دارد از ریخته گری تا خودرو و هواپیما و به طور کلی هیچ صنعت فلزی بدون نیاز به این کوره‌ها نیست. صنایع متنوعی این محصول را نصب کرده‌اند و در حال استفاده از آن هستند.

وی درباره بحث اشتغالزایی با این محصول دانش بنیان بیان کرد: نصب هر یک کوره برای ۸۰ تا ۱۲۰ نفر شغل به صورت مستقیم ایجاد می کند و اشتغالزایی برای ۳۰۰ تا ۴۰۰ فرد را غیر مستقیم به همراه دارد.

 وحدت واسعی در ادامه افزود: روش مهندسی معکوس برای ساخت این محصول ممکن نیست و تحقیق و توسعه آن در کشور ۱۵ سال طول کشید و در نهایت توانستیم آن را با فناوری مشابه آنچه در امریکا تولید می‌شود بومی کنیم. اکنون قیمت هر کوره با ظرفیت ۶ تن در حدود ۴ تا ۴ و نیم میلیارد تومان است.

پیش از این کارخانه ها و صنایع از روش‌های سنتی برای گرمایش و ذوب استفاده می‌کردند که علاوه بر آلایندگی، اتلاف انرژی نیز داشت. اکنون با این فناوری و جایگزینی آن شاهد افزایش بهره‌وری و رساندن آلایندگی به صفر هستیم.

برچسب ها:
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری - شرکت دانش بنیان - تولید
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد