پایگاه خبری رویش افکار

زهرا جلیلی مقدم، مهمترین برنامه‌های این دفتر در زمینه میوه‌های گرمسیری ونیمه گرمسیری را تولید نهال و ساماندهی وضعیت نهالستان‌ها و توسعه باغات درمناطق مستعد و اراضی شیب دار عنوان کرد و گفت: اصلاح باغات درجه ۲، حذف و جایگزینی باغات درجه ۳ به منظور اقتصادی کردن تولید محصولات باغی، در دستور کار است.

وی افزود: افزایش عملکرد در واحد سطح به منظور ارتقا ضریب بهره‌وری از نهاده‌ها، توسعه مکانیزاسیون باغات برای کاهش هزینه تولید، استقرار نظام مدیریت پس از برداشت، توسعه صنایع فرآوری، بسته بندی و درجه بندی محصول، توسعه پوشش بیمه‌ای و هدفمند کردن یارانه‌ها نیز از دیگر فعالیت‌های در دست اقدام است.

به گفته وی اجرای برنامه‌های عملیاتی همچون حمایت از به کارگیری روش‌های نوین باغی، کاربرد سایه‌بان در باغ‌ها برای افزایش بهره‌وری آب و پیشگیری از نابسامانی‌های فیزیولوژیکی نیز در حال اجرا است.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری با اشاره به اینکه سطح زیر کشت میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری در ایران ۷۳۰ هزار هکتار است، یادآور شد: ۸.۱ میلیون تن محصول در این باغات تولید می‌شود.

وی سهم میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری در تولیدات باغی را حدود ۴۰ درصد عنوان کرد و ادامه داد: در سال گذشته میزان صادرات و ارزآوری میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری، ۶۲۰ هزار تن به ارزش حدودی ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.

جلیلی مقدم مهمترین میوه‌های گرمسیری ونیمه‌گرمسیری را به ترتیب و به لحاظ میزان تولید، مرکبات، خرما، انار، انجیر و میوه‌های گرمسیری عنوان کرد و گفت: در تولید مرکبات جایگاه هفتم را درجهان داریم.

وی در پایان گفت: باغداری و باغبانی یک سرمایه گذاری طولانی مدت است و شروع آن به دقت، توجه به گونه، رقم و هدف از تولید آن (تازه خوری، فراوری و صادرات بازار) از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

برچسب ها:
زهرا جلیلی مقدم - وزارت جهاد کشاورزی - میوه
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد