پایگاه خبری رویش افکار

 بهمن صفری نصرالهی، مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: دستگاه بافت و گره‌زن ریشه فرش ماشینی برای بافتن و گره زدن ریشه‌های ابتدا و انتهای فرش ماشینی طراحی و ساخته شده است. این دستگاه امکان گره دوتایی، سه تایی و چهارتایی را فراهم می‌کند. همچنین نوار بالایی گره‌ها به صورت پیش فرض ۲۰ میلیمتر و سرعت بافندگی آن بین ۱۰ تا ۵۰ رج در دقیقه (تا ۱۷۰ دور بر دقیقه سرعت ریپر بافندگی) قابل تنظیم است.

صفری ادامه داد: پس از بافت فرش در کارخانجات بافت فرش ماشینی در ابتدا و انتهای فرش، ریشه مخصوص آن وجود ندارد، از این‌رو ریشه فرش به صورت جداگانه تهیه شده و پس از بافت، ابتدا و انتهای فرش به ریشه فرش مونتاژ می‌شود. 

مدیرعامل شرکت در مورد روش مرسوم برای بافت و گره زدن ریشه فرش ماشینی گفت: در گذشته بافت و گره زدن ریشه به صورت دستی انجام می‌شد و کارگران با استفاده از ابزارهای معمول بافت، ریشه را بافته و سپس گره می‌زدند. با مکانیزه شدن این کار دستگاه‌های بافت و گره‌زنی موجود به صورت تمام مکانیکی شدند. این در حالی بود که دستگاه‌های مکانیکی با مشکلات و ضعف‌هایی نیز همراه بود. بر این اساس ما دستگاه بافت و گره‌زن تمام اتوماتیک فرش ماشینی را در شرکت طراحی و تولید کردیم.

وی ادامه داد: با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی پنج دستگاه اتوماتیک تولید شد و بعد برای ارتقای سرعت و دقت دستگاه نمونه رباتیک آن را تولید کردیم و در حال حاضر به دلیل رکود بازار فرش تولید این دستگاه نیز متوقف شده است. 

صفری یکی از مهمترین مزایای این طرح را ایجاد تمامی حرکت‌های مکانیکی توسط یک موتور الکتریکی تک فاز عنوان کرد و گفت: تک فاز بودن سیستم محرک، امکان بهره‌برداری دستگاه در هر محل مجهز به برق شهر را فراهم کرده و در کارگاه‌های کوچک و منازل نیز قابل استفاده است. البته این امر با هزینه افزایش پیچیدگی مکانیکی طرح همراه بوده و تعداد قطعات مکانیکی برای سیستم ساده بافی و گره‌زنی را بالا برد.

وی گفت: ما برای ساخت و فروش پنج نمونه صنعتی از دستگاه بافت و گره‌زن ریشه فرش ماشینی تسهیلاتی به به بلغ ۱۰۰ میلیون تومان از صندوق نوآوری دریافت کردیم و در حال پیگیری برای دریافت تسهیلات جهت تولید یک محصول دیگر نیز هستیم. 

صفری در مورد مزیت رقابتی این محصول با نمونه‌های دیگر خاطرنشان کرد: مزیت محصول نسبت به محصولات رقبای داخلی و خارجی شامل سرعت تولید بالاتر، کیفیت بالاتر، دقت بیشتر، تنوع بیشتر گره‌ها و هزینه تمام شده پایین‌تر است. بخش کنترل الکترونیکی دستگاه، به کمک PLC‌های موجود در بازار و نمایشگر آماده سازگار با این ادوات ساخته شده است که موجب حصول اطمینان کامل از عملکرد بدون ایراد سخت افزار الکترونیکی طرح می‌شود. در نمونه‌های خارجی نیز این ادوات مورد استفاده قرار می‌گیرند و نیاز به طراحی سخت‌افزار، هزینه نیروی انسانی و صرف زمان برای رسیدن به دستگاه سخت‌افزاری الکترونیکی را مرتفع می‌کند.

برچسب ها:
صندوق نوآوری و شکوفایی - تولید - شرکت دانش بنیان
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد