حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در جلسه برنامه ریزی و تلاش برای تحقق شعار جهش تولید با حضور استانداران سراسر کشور، اظهارداشت: امید در سایه بیان حقایق برای مردم به وجود میاید و خدمات دولت باید برای مردم بیان شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه نیازی به بیان برخی خدمات ملموس و روزمره برای مردم در سطح ملی و استانی نیست گریزی به طرح تحول سلامت و بیمه همگانی در اغاز کار دولت یازدهم زد و گفت: مردم امروز به راحتی دسترسی به پزشک، تخت عادی و ویژه بیمارستانی، دارو و درمان را به خوبی احساس میکنند این در حالی است که در سال ۹۲ افراد هنگام مراجعه به بیمارستان باید دمپایی، ملحفه و دارو را خودشان تهیه میکردند ضمن اینکه کمبود تخت بیمارستانی هم وجود داشت مضافاً اینکه اگر کسی فوت میکرد جنازه وی گروگان نگه داشته میشد تا تسویه حساب شود.
روحانی میزان تخت بیمارستانی اضافه شده به نظام درمانی کشور طی هفت سال اخیر را معادل کل تخت بیمارستانی در تاریخ ایران عنوان کرد و افزود: وجود همین زیرساختها موجب شد تا مردم در جریان مقابله با کرونا سرافراز شوند ضمن اینکه تنها در چهار ماهه اخیر که بیماری کرونا شیوع یافته بیش از هزار تخت بیمارستانی به نظام درمانی کشور اضافه شد.
رئیس جمهور ایجاد زیرساختهای لازم در حوزه ارتباطات و فضای مجازی را از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم عنوان کرد و گفت: وجود همین زیرساخت موجب شد تا در جریان مقابله با کرونا زمینه برای غربالگری ۷۷ میلیون نفر در کشور فراهم شد و با همین زیرساخت ۲۲ میلیون نفر وام دریافت کردند و بستر لازم برای پرداخت بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت فراهم شد.
روحانی توسعه شرکتهای دانش بنیان از حدود ۵۰ شرکت به ۵ هزار شرکت را از دیگر دستاوردهای دولت خود خواند و تصریح کرد: امروز اثار خدمات شرکتهای دانش بنیان برای مردم هویدا شده شرکتهای که بستر فعالیت بسیاری از آنها فضای مجازی است.
وی افزود: وجود بستر مناسب در حوزه فضای مجازی موجب شد که در دو سه ماهه پایان سال تحصیلی امسال با وجود تعطیلی مدارس آموزش ادامه یابد و برای سال آینده هم که قرار شد از ۱۵ شهریور اغاز شود بخشی از فعالیت اموزشی در فضای مجازی خواهد بود.
روحانی از تمامی استانداران خواست تا زمینه را برای ایجاد کارخانههای نوآوری همانند انچه که سال گذشته در تهران به بهره برداری رسید فراهم کنند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: برخی خدمات دولت همچون کانال کشی و زهکشی ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استانهای خوزستان و ایلام و یا بهسازی ۴۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سیستان برای مردم این مناطق عیان است، اما این خدمات باید برای مردم دیگر مناطق بیان شود.
ما نیاز داریم که خدمات جمهوری اسلامی ایران مستندسازی شود
رئیس جمهور گفت: ما در آستانه ورود به قرن پانزدهم هستیم و باید خدمات جمهوری اسلامی ایران مستندسازی شود.
روحانی در ادامه سخنانش در نشست با استانداران سراسر کشور با موضوع جهش تولید، افزود: ما تاکنون بیش از ۴۰ سد افتتاح کرده ایم که تا پایان این دولت ۵۴ سد افتتاح خواهد شد و این کار عظیمی است که باید برای سراسر مردم در سراسر کشور بیان شود.
وی گفت: ما نیاز داریم که خدمات جمهوری اسلامی ایران مستندسازی شود و این فقط مربوط به خدمات دولت یازدهم و دوازدهم نیست و ما در آستانه ورود به قرن پانزدهم هستیم و باید ایران را قدرتمندانه برای ورود به قرن جدید آماده کنیم و دستاوردها را نشان دهیم.
رئیس جمهور افزود: بخشی از قرن چهاردهم مربوط به رژیم گذشته و بخش دیگری از آن مربوط به جمهوری اسلامی ایران است و باید دستاوردهای بخش دوم را برای جهانیان تبیین کنیم تا همگان از خدمات دولت و کارگران و کشاورزان مطلع شوند و بدانند که با خدمات رژیم گذشته قابل مقایسه نیست.
وی گفت: ما باید تبیین کنیم که چه تعداد مدرسه در گذشته داشتیم و چقدر اکنون مدرسه و برق و فولاد و بهداشت و درمان و راه و راه آهن داریم و هر استانی باید برای جمهوری اسلامی ایران کتاب مستندی تألیف کند و بگوید این استان در اول قرن کجا بوده و پایان قرن کجاست که بخش بزرگی از پیشرفتها مربوط به خدمات جمهوری اسلامی است که پازل پایانی آن هم مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم خواهد بود.
روحانی گفت: باید این دستاوردها را برای مردم تبیین کنیم تا روحیه پیدا کنند، چرا که مردم نمیدانند روستاهای ما چقدر آباد شده است و نمیدانند که ما از اول دولت یازدهم ۱۴ هزار روستای بهرهمند از گاز داشتیم و امروز بیش از ۳۰ هزار روستا گاز دارند.
رئیس جمهور افزود: در همه تاریخ ایران ۹۰۰ هزار روستایی، آب پایدار سالم داشتند و امروز به ۱۰ میلیون نفر رسیده است و این کار بزرگ باید تبیین شود.
وی گفت: اکنون همه روستاهای ما در حال اتصال به اینترنت پرسرعت هستند و شرایط راه، بهداشت و آموزش تحول بزرگی پیدا کرده است و این فقط خدمات دولت و وزیران نیست بلکه خدمات میلیونها کارگر، کشاورز و مهندس است و ما باید همه این دستاوردها را بدون اغراق و مبالغه بیان کنیم.
رئیس جمهور افزود: باید روحیه امید ایجاد شود تا مردم با روحیه بلندی وارد قرن آینده شوند.
روحانی گفت: دشمنان ما میخواستند ما را بشکنند و فکر میکردند در سال ۹۷ تحریم همه جانبه شدید و بی نظیری علیه ایران وضع میکنند و ما حدود ۵ سال تحمل میکنیم و بعد میشکنیم و به التماس میافتیم، اما این ملت با عظمت ایستادگی کرد و توان خود را به رخ کشید چرا که تاب آوری ملت ایران کم نظیر است.
صادرات نفت ما دیگر متصل به بند ناف تنگه هرمز نیست
رئیس جمهور گفت: صادرات نفت ما دیگر متصل به بند ناف تنگه هرمز نیست بلکه با اتصال لولهای هزارکیلومتری به جاسک، نفت ما به جاسک و سپس به دریای عمان منتقل میشود.
روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه برنامه ریزی برای تحقق شعار " جهش تولید" با اشاره به نحوه کنترل شیوع کرونا در کشورمان تصریح کرد: برخی از سران کشورهای دنیا به من میگفتند که ما دچار حیرت هستیم که چگونه شما در تحریم کامل بهتر از اکثریت کشورهای دنیا کرونا را اداره کردید.
رئیس جمهور به سهم همه مسئولان و مردم در مبارزه با کرونا در کشور اشاره کرد و افزود: درست است که همه وارد عمل شدند، اما تمام دنیا نحوه عمل جمهوری اسلامی را نگاه میکنند؛ سیری که ما از فاصله گذاری به فاصله گذاری هوشمند و سپس بازگشایی هوشمند و سایر اقدامات گام به گام داشتیم.
روحانی ادامه داد: این قابل مقایسه است؛ وقتی حادثهای در کشور رخ میدهد تقریباً با سایر نقاط دنیا قابل مقایسه نیست، اما در موضوع همه گیری شیوع کرونا در دنیا نحوه عمل ما قابل مقایسه است. این ملت بزرگ به خوبی توانست در مقابل کرونا بایستد.
رئیس جمهور گفت: ما باید واقعیت را برای مردم بیان کنیم و بگوییم که چه کار بزرگی در حوزه ریلی کشور انجام گرفته است. استانهای همدان، کرمانشاه و شهرستان ارومیه به دلیل اتصال به خطوط ریل بزرگی این اقدام را احساس میکنند.
روحانی ادامه داد: به زودی راه آهن میانه و بستان آباد به تبریز وصل میشود و مردم آذربایجان به خوبی ارزش این اقدام بزرگ در حوزه ریلی کشور را احساس خواهند کرد چنانچه با اتصال راه آهن به رشت اینگونه شد و با افتتاح بخش اعظمی از راه آهن چابهار به زاهدان چنین خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به اتصال گاز شهری به زاهدان و سیستان و بلوچستان گفت: مردم اقدامات دولت را مشاهده خواهند کرد، اما باید این اقدامات را برای مردم و دنیا بیان کنیم.
روحانی خاطرنشان کرد: کسانی که فکر میکنند جمهوری اسلامی ایران فقط شعار میدهد و برای مردم کاری نمیکند و کاری را که در رژیم قبلی در گوشهای انجام گرفته بزرگ میکنند، این اعداد و ارقام را در همه بخشها مقایسه کنند.
اتصال ما به دنیا باید برای مردم تبیین شود
رئیس جمهور با اشاره به احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد: اگر دریاچه ارومیه احیا نشده بود، تبریز تخلیه میشد و کسی دیگر در این شهر سرمایه گذاری نمیکرد، مردم در حال خروج از تبریز بودند چرا که گرد و غبار زندگی حدود ۱۵ میلیون نفر را متلاشی میکرد لذا اقدام ملی در احیای این دریاچه کار بزرگی است گرچه احیای این دریاچه مربوط به چندین منطقه در غرب کشور میشود.
روحانی گفت: اینکه آب خلیج فارس و یا دریای عمان و یا آب دریای خزر به فلات قاره میرسد، تحول عظیمی در کشور است چرا که مشکل آب کشور نه مشکلی چند روزه بلکه مشکل دهها قرن است و ایران در طی هزاران سال یکی از مشکلاتش آب بوده است لذا این کار بزرگ باید برای مردم تبیین شود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اتصال ما به دنیا نیز باید برای مردم تبیین شود؛ ما از چابهار و از طریق راه آهن و جاده به دنیا متصل میشویم و همچنین به تمام آسیای مرکزی و قفقاز از طریق اتصال راه آهن رشت به آستارا متصل میشویم که بخش اعظم کار در همین دولت انجام میگیرد.
روحانی افزود: راه آهن رشت به انزلی انشاالله تا پایان سال به افتتاح میرسد یعنی ما دریای خزر را از طریق انزلی به خلیج فارس و به زودی به دریای عمان متصل کرده ایم.
رئیس جمهور تاکید کرد: هم اکنون نیز کار عظیمی شروع کرده ایم؛ ازگوره تا جاسک در طول هزار کیلومتر در حال لوله کشی بزرگی هستیم و دیگر صادرات نفت ما متصل به بند ناف تنگه هرمز نیست و این برای اولین بار در تاریخ ایران است.
روحانی افزود: یک بار که من در محضر مقام معظم رهبری بودم، ایشان گفتند که استراتژیکترین کار دولت شما همین کار است یعنی اتصال لولهای که نفت ما را به جاسک منتقل میکند و به دریای عمان میبرد. این کار بزرگ و عظیم و بی نظیر در تاریخ ایران است.
باید زمینهای دولتی را مولد کنیم
رئیس جمهور گفت: هکتارها زمین آماده برای مسکن در کشور وجود دارد که به نام وزارتخانهها و شرکتهای دولتی است میتوان آنها را مولد کرد.
روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه امسال سال جهش تولید است و باید تحول بزرگی در این زمینه صورت گیرد، افزود: باتوجه به اینکه امسال سال سختی است و ما در تحریم شدید هستیم و همچنین کرونا اضافه شده، اما در عین حال اراده، وحدت و ایستادگی ما بالاتر از همه اینهاست و میتوانیم عبور کنیم.
رئیس جمهور گفت: وظیفه همه ما این است که سرمایه منجمد را تبدیل کنیم به سرمایه مولد.
روحانی افزود: هکتارها زمین آماده برای مسکن در کشور وجود دارد که به نام وزارتخانهها و شرکتهای دولتی است میتوان آنها را مولد کرد این سرمایه منجمد را بیاییم مولد کنیم همچنین معادن کشور ما بخش بزرگی از آن منجمد است و هرکس کاغذی دستش گرفته و قسمتی از آن را به اسم خود ثبت کرده مهلت کوتاهی بگذاریم این معادن را آزاد کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم.
رئیس جمهور گفت: معادن بزرگ فعال است، اما معادن کوچک را بیاوریم و فعال کنیم همچنین پروژههای نیمه تمام منجمد است که ۳۰ یا ۴۰ درصد کار شده و کنار گذاشته شده است ما باید این پروژهها را واگذار کنیم که این موضوع را در جلسه سران سه قوه تصویب کردیم که حتی مجانی این پروژهها را واگذار کنیم.
وی افزود: همه طرحهای نیمه تمام را باید به مولد تبدیل کنیم وقتی این طرح نیمه تمام را مجانی به یک سرمایه گذار بدهیم به شرط آنکه در یک زمان محدود بتواند آن را نهایی کند باعث میشود فعالیت شروع شود، کارگر بیاید و اشتغال درست و خود آن پروژه نهایی شود این تأثیرگذار در منطقه خواهد بود. شما در هر استانی میتوانید سرمایههای منجمد را پیدا و تبدیل کنید به سرمایه مولد و این وظیفه بزرگی است که بر دوش همه استانداران است.
رئیس جمهور گفت: مردم ما امروز با مشکلاتی مواجه هستند به خصوص در زمینه مسکن که دیدیم فشاری به مستأجران وارد شد وقتی کسی مستأجر است درآمدش نسبت به سال گذشته چندان تفاوتی نداشته خیلی از این افرادی که مستاجرند یا کارگرند و یا کارمندند که باید اجاره منصفانه باشد.
روحانی افزود: ما اکنون چندین جلسه است در این زمینه کار میکنیم و همین امروز صبح بخشی از جلسه اقتصادی در همین زمینه بود در حال آماده کردن طرحی هستیم که در ستاد ملی کرونا تصویب کنیم و چندین بسته است که در کنارهم آورده میشود.
وی اضافه کرد:، اما کار اصلی در زمینه مسکن این است که زمینهای دولتی را به قیمت ارزان و یا گاهی حتی مجانی به مولد مسکن بدهیم و یا به طور ارزان در اختیار کسی که مبلغی برای ساخت دارد بگذاریم و این تحولی است که قرار بود در بازسازی و بازآفرینی صورت بگیرد.