نشست خبری مجازی رضا دهقان مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور بعد از ظهر امروز برگزار شد. وی در توضیح اولیه گفت: سازمان بهزیستی کشور از مهر سال ۹۸ با ابلاغ ریاست سازمان اداره کل اشتغال و کارآفرینی سازمان را ماموریت دادند که با نگاه و ظرفیت سازی جدید بتوانیم در حوزه اشتغال جامعه هدف بهزیستی و توسعه کارآفرینی برنامه هایی را تنظیم کنیم و منابع را به صورت هدفمند به کار بگیریم.
وی ادامه داد: امیدواریم با روش جدید در سطح کشور و در سطح جامعه هدف بهزیستی گام های هدفمند تر را برای اشتغال و توانمندسازی اشتغال آنها برداریم.
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه در سال جاری با توجه به شیوع کرونا چقدر فرصت شغلی برای گروه های هدف بهزیستی ایجاد شده است، گفت: سعی کردیم از همان ابتدا از کرونا به عنوان پاتک برای کرونا استفاده کنیم. در فضای مجازی پویشی راه اندازی کردیم و بر اساس اطلاعاتی که از سطح استان ها به ما اعلام شد بالغ بر ۴۰۰ واحد تولیدی اشتغال تولید ماسک و محصولات ضدعفونی و… توسط واحدهای جامعه هدف راه اندازی شد و بالغ بر ۵ هزار نفر شاغل شدند.
دهقان ادامه داد: در شرایطی که کرونا باعث تعطیلی کسب و کار شده بود مثل برخی از هموطنان عزیز ما که جهادی وارد کار شدند، در جامعه هدف بهزیستی هم واحدهای اشتغالی که فعال بودند یا ظرفیت فعال سازی مجدد را داشتند وارد میدان شدند و ۵ هزار نفر از جامعه هدف و خانواده های آنها تولید محصولات در حوزه مبارزه با کرونا را انجام دادند. اما نکتهای که هست این است که کرونا به صورت پاندمی درآمده و امیدواریم زود بر طرف شود ولی با سناریوی وجود کرونا برای زمان محدود مواجه هستیم و باید رویکردمان را در اشتغال با لحاظ کرونا تغییر دهیم.
وی بیان کرد: برخی فرصت های شغلی ما برای مقابله با کرونا فعال هستند و برخی زمینه ها و برنامه های شغلی ما تحت الشعا ع قرار گرفتند ولی داریم رایزنی می کنیم و با کارفرماهای بزرگ کشور وارد تعامل شدیم و با دستگاه های اجرایی مختلف در قسمت های مختلف کشوری و استانی در حال تعامل هستیم و سعی می کنیم که بازار کسب و کار را در حوزه بهزیستی کمتر تحت تاثیر این بیماری داشته باشیم. مثالی بزنم و اینکه در بحث توزیع ماسک در سطح مراکز عمومی مکاتبهای با شهرداری داشتیم و واحدهای تولیدی ما کار کردند و الان هم فرصت عرضه ماسک در مراکز حمل و نقل عمومی فراهم هست و جامعه هدف ما این آمادگی را دارند که این کار را انجام دهند و با مسئولین سازمان اتوبوسرانی و حمل و نقل و پایانه ها مکاتبه انجام شد برای استقرار افراد تحت پوشش بهزیستی برای عرضه ماسک در مراکز مربوط به حمل و نقل عمومی.
همین روال را برای سایر استان ها و شهرها قرار دادیم تا از این الگوی شهر تهران بهره مند شوند.
وی در توضیح بیشتر گفت: ما ایده را مطرح کردیم و شهرداری ها نهایت همکاری را با ما داشتند و مکاتبه را به اداره کل بهزیستی استان تهران ارجاع دادیم و از طریق بهزیستی شهرستان ها تعامل با بخش های مختلف شهرداری را بر اساس تفکیک جغرافیایی شروع کردند و برخی جاها نیروهای بهزیستی مستقر هستند اما گمنام هستند و اعلام نکردیم فلان باجه نیروی بهزیستی مستقر است چون می خواستیم شان افراد تحت پوشش ما حفظ شود. اعلام آمادگی کردیم با سازمان شهرداری های وزارت کشور رایزنی کردیم که این تجربه خوب را به شهرداری های کشور منتقل کنند و امیدوارم مسئولان شهرداری خصوصاً برای تخصیص جا خصوصاً به افراد معلول ما نهایت همکاری را بکنند. تاکیدمان برای توزیع ماسک در بخش حمل و نقل عمومی محصولات با اولویت از جامعه هدف بهزیستی از کارگاه های است که زنان سرپرست خانوار ما یا افراد معلول ما محصولاتی تولید می کنند و آن بخشی مورد تایید ماست که مورد تایید اداره بهداشت آن شهرستان بوده است و زیر نظر نظام سلامت این محصولات دارد تولید می شود.
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور گفت: امیدوارم حداقل آسیب را در فرصت های شغلی جامعه هدف بهزیستی داشته باشیم چرا که آنها از آسیب پذیری بالاتری برخوردار هستند و امنیت شغلی کمتری دارند و این مهم نگاه مثبت تر کارفرمایان را می طلبد و امیدوارم این اتفاق خوب بیفتد.