حمید جمعهپور اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۵ معتادان به صورت خودمعرف به مراکز سرپایی مراجعه و از خدمات بیمه در تمام مراکز استفاده میکنند. این خدمات در اختیار کسی که تجاهر به اعتیاد کند، قرار میگیرد، وگرنه کسی که اشتغال، درآمد و خانه دارد در این فهرست قرار نمیگیرد.
جمعهپور افزود: اگر کسی تجاهر به اعتیاد کرد، اما برای بیمه مراجعه نکند با دستور ضابط قاضی دستگیر و ۶ ماه در مراکز نگهداری تحت درمان رایگان قرار میگیرد.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه رفتن به داخل مراکز گرمخانه یا ترک اعتیاد مطابق قانون نیست، عنوان کرد: اگر معتادی مراجعه کند و گواهی درمان معتبر از مرکز دریافت کرده باشد، این فرد باید از دستگیری معاف شود.
وی خاطرنشان کرد: ما برای جلوگیری از این کار واحدهای غربالگری را راهاندازی کردیم؛ یعنی تیم غربالگری شرایط را یکی یکی بررسی میکنند و اگر کارت درمان نشان بدهند و مددکار آن را تأیید کند، فرد آزاد میشود.
جمعهپور یادآوری کرد: این بیمه یکسال متوقف شد و امسال برای راهاندازی با چالشهایی روبهروست و بعد از جلسهای که از شنبه از رادیو رفتم، بلافاصله ابلاغیهای به کل کشور زدم و تأکید کردم جلسه کمیته نظارت بر مراکز مجاز درمان را با حضور بیمه سلامت استانهای دیگر برگزار کنند و سریعتر عقد بیمه با مراکز درمان صورت گیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: حتی گفتم در ارزشیابی سالانه استانها حتماً تعداد مراکز دارای بیمه و تعداد بیماران تحت پوشش بیمه از ملاکهای اصلی باشد.
وی عنوان کرد: ما ۵۰۰ میلیارد ریال یا ۵۰ میلیارد تومان را برای پوشش بیمه سلامت اختصاص دادیم که ۲۵ میلیارد تومان برای برقراری بیمه پایه است که تا سال ۹۷ برای ارائه بیمه خدمات درمان بود، اما این را برای افرادی گذاشتیم که افراد فاقد بیمه، بیمه شوند و در واقع ۲۵ میلیارد تومان آن برای خدمات درمان است.
جمعهپور درباره معتادان فاقد هویت گفت: سازمان بهزیستی میتواند یک کد شناسایی واحد را برای افراد فاقد هویت صادر کند و با معرفینامه بهزیستی بیمه شود.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره تجاهر به اعتیاد و تحت پوشش قرارگرفتن بیمه گفت: براساس ماده ۶ دستورالعمل اجرایی بیمه و ادارات شهرستانها باید یک معرفینامه صادر و براساس آن اقدام کنند. اگر قرار باشد ما به طور بیرویه برای افراد بیمهنامه صادر کنیم، قطعاً اجرایی نیست. معتاد متجاهر اول باید به مرکز ۱۶ برود و ۶ ماه تا یکسال خدمات رایگان دریافت کند.
این مقام مسئول اضافه کرد: سال گذشته ۱۵۰ میلیارد تومان ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه ماده ۱۶ هزینه کرد و اگر با ۵۰ میلیارد بیمه و ۵۰ میلیارد ماده ۱۵ جمع کنید، به حدود ۲۵۰ میلیارد تومان هزینهکرد در حوزه درمان میرسید.
جمعهپور یادآوری کرد: ممکن است همه دستگیر شوند، اما اجازه نمیدهیم همه پذیرش شوند و باید شرایط بررسی شود و مشکل بسیاری از معتادان به پس از ترخیص باز میگردد.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: ما وظیفه حل تمام مشکلات را نداریم، اما مسأله فقدان اشتغال یا خانه برای زندگی باعث برگشت دوباره میشود و دستگاههای مختلف باید کمک کنند تا این چرخه تکرار نشود.
وی با بیان اینکه این بیماری مانند بسیاری از بیماریهای مزمن دیگر است، افزود: افراد باید تا آخر عمر تحت پوشش درمان باشند و ما ۸ نوع مرکز داریم و معتادان باید به تناسب وضعیت خود به این مراکز مراجعه کنند.
جمعهپور درباره اینکه آیا معتادان را میشناسید، گفت: قانون اشاره کرده که معتادان مکلفند با مراجعه به مراکز مجاز اعتیاد را درمان کنند و ما مکلف به اجرای قانون یا به دنبال اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر هستیم.