پایگاه خبری رویش افکار

 به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، مجید فولادیان مدیرکل دفتر پایش، نظارت و پیاده‌سازی دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران وظیفه اصلی سکوی دولت همراه را فراهم کردن زیرساخت دسترسی به خدمات دولت الکترونیکی و دولت موبایل عنوان و جزئیات این طرح را تشریح کرد.

وی گفت: دولت همراه، یک خدمت حاکمیتی است که از سوی دولت به مردم (G۲C) و در سطح ملی ارائه می‌شود و تمامی اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. این پروژه که هم اکنون در سه بستر پیامک، برنامه کاربردی (APP) و USSD آماده خدمت‌رسانی است به گونه‌ای طراحی شده که پس از عبور از بستر نرم افزاری مرکز ملی تبادل یکپارچه اطلاعات (GSB) و PGSB در اختیار سکوی دولت همراه قرار می‌گیرد و سپس به متقاضیان ارائه می‌شود.

فولادیان در مورد خاستگاه قانونی این پروژه به سه بند قانونی مجزا از یکدیگر مانند بند ج مصوبه شماره ۱۲۸۳۰۴/ت  ۵۲۰۷۵ ه هیات دولت مورخ ۱۵/۱۰/۱۳۹۵ در خصوص ایجاد مراکز داده دولت به همراه نظام به روزرسانی مستمر و برخط داده‌ها و اطلاعات اشاره کرد و گفت: همه این قوانین تاکید دارند که دستگاه‌های اجرایی به منظور ارائه خدمات خود روی تلفن همراه و با حداقل هزینه  به مردم، به جای اینکه به طور جداگانه و با صرف هزینه زیاد به ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی نظیر طراحی اپلیکیشن بپردازند، می‌توانند از این سکوی الکترونیکی با رعایت ضوابط قانونی و امنیتی استفاده کنند.

مدیرکل معاونت دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران در تشریح ساختار کلی اپلیکیشن دولت همراه گفت: ما در این پروژه یک زیرساخت ابری کلی برای خدمات دولتی روی موبایل فراهم کرده‌ایم تا مدیریت همه بخش‌های پروژه روی آن قرار بگیرد. لذا این زیرساخت به صورت سخت افزاری و نرم افزاری برای هر یک از بخش‌های اپلیکیشن، پیامک و USSD به صورت مجزا طراحی شده است.

وی در مورد آخرین وضعیت سکوی دولت همراه گفت: تعداد خدمات در هر یک از بسترها حدود ۱۰۰ خدمت است و تعداد کل کاربران نیز بالغ بر ۸ میلیون نفر برآورد شده است. اما چنانچه از منظر تعداد تراکنش به بررسی آمار بپردازیم، از ابتدای شروع به کار دولت همراه تاکنون حدود ۳۰۰ میلیون تراکنش به ثبت رسیده است.

فولادیان درباره نحوه همکاری دستگاه‌های دولتی در راستای تقویت سکوی دولت همراه گفت: با توجه به همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ در کشور و لزوم کاهش مراجعات حضوری و فاصله‌گذاری اجتماعی، همکاری هرچه بیشتر دستگاه‌های دولتی می‌تواند زمینه تسهیل هرچه بیشتر مردم به خدمات دولت از طریق سکوی دولت همراه را دربرداشته باشد.

نصب نرم افزار دولت همراه از طریق درگاه ملی خدمات دولت هوشمند و یا لینک‌های معرفی‌شده در سایت دولت همراه به نشانی https://mob.gov.ir بدون نیاز به ارائه مدرک خاصی امکان‌پذیر است. اما استفاده از خدمات دولتی نیازمند احراز هویت است که این امر از طریق سامانه شاهکار و ثبت احوال انجام می‌پذیرد.

برچسب ها:
سازمان فناوری اطلاعات ایران - دولت موبایل - دولت الکترونیک - ویروس کرونا
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد