علی نوذرپور شهردار منطقه ۲۲ در نشست کمیته اجرایی کمک به توسعه و تجهیز مدارس منطقه ۲۲ با تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) گفت: همه ما وزارت آموزش و پرورش را یک وزارتخانه مهم و مادر و پایهای برای توسعه بر اساس آموزش و تربیت نیروی انسانی در کشور میدانیم. یک باور مشترک بین همه مسئولین جامعه وجود دارد که اگر آموزش درستی داشته باشیم با محدودیتهای کمتری برای رشد و توسعه کشور مواجه میشویم. همه ما به نوعی تربیت شده وزارتخانه آموزش و پرورش هستیم و نسبت به آن تعلق خاطر داریم.
وی ضمن یادآوری دوران تحصیل خود در مدرسه و تعصبی که معلمین نسبت به یادگیری دانش آموزان داشتند، افزود: یکی از مهمترین خاطرات زندگی هر انسان میتواند دوران تحصیل کودکی و نوجوانی و ارتباط خوب و صمیمانه معلمین با آنها باشد، ارتباطی که در آینده شغلی، سیاسی و اجتماعی ما میتواند تأثیرگذار باشد. به همین خاطر کارهای حقوقی و اداری که مرتبط با این حوزه است با پشتوانه عاطفی و علاقمندی انجام میشود تا بتوانیم اقدامات مؤثر و پشتیبان کننده در این حوزه را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: قوانین کشور ما، تقسیم کاری را بین دولت و وزارتخانهها و شهرداری که سازمانی غیر دولتی است ایجاد کرده است. با توجه به اینکه تکلیف بودجه برای سازمانهای دولتی در سازمان برنامه و بودجه مشخص میشود ولی تکلیف بودجه شهرداری به عهده شورای شهر است و منابع آن از عوارضی است که از مردم اخذ میشود و برای اداره شهر هزینه میشود، این قانونی نیست که برای اجرای وظایفی که دولت دارد از آن استفاده کرد.
شهردار منطقه ۲۲ گفت: وعدههای شورای شهر در این دوره به مردم، قانون گرایی بود و اینکه شهرداری خلاف قانون و مقررات کاری را انجام ندهد و شفافیت سازی را همراه با ارائه گزارش به مردم انجام شود. تعداد رأی بالایی که در این دوره وجود داشت نشان دهنده گرایش مردم به سمت تحقق این وعدهها و شعارها بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع بند ۶ قانون ۵۵ قانون شهرداری اشاره کرد و گفت: شهرداری میتواند با حفظ مالکیت خود، بهره برداری را به مؤسسات غیر دولتی و با تأیید شورای شهر واگذار کند. ولی به دلیل هزینههای بالای این مؤسسات برای مردم، شهرداری تمایل به همکاری با مؤسسات دولتی را دارد. در این زمینه تلاشهای زیادی انجام شده است، که اراضی که در تملک شهرداری است احصاء کنیم و با کمال میل در اختیار آموزش و پرورش قرار دهیم.
نوذر پور تصریح کرد: ۴ قطعه زمین مشخص شده است که ما علاقمند واگذاری آن به آموزش و پرورش هستیم ولی چگونگی در اختیار دادن این زمینها راهکار قانونی و کار مشترک حقوقی میطلبد.
وی ادامه داد: سازمان زمین شهری که بخشی از دولت است وظیفه دارد که زمینی را که در محدوه شهر قرار دارد برای نیازهای دولت و نیازهای عمومی در اختیار قرار دهد. مدیران آموزش و پرورش به موجب قانون، میتوانند زمین مورد نیاز خود را برای ساخت مؤسسات آموزشی از این سازمان مطالبه کنند.
نوذرپور بر لزوم ایجاد کارگروهی برای برنامه ریزی احداث مدارس تاکید کرد و گفت: در این کارگروه باید مقدار زمین مورد نیاز برای ساخت مدارس مشخص شود، مشکلات حقوقی و بودجهای پیگیری و حل شود، از ظرفیت کمیسیون فرهنگی شورای شهر استفاده کنیم و برنامه مشترک توسعه و احداث مدارس برای سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گیرد.
شهردار منطقه ۲۲ تصریح کرد: با توجه به رشد جمعیت در این منطقه، نیازهای آموزشی باید حل شود و موضوع مستقل شدن آموزش و پرورش منطقه ۲۲ از منطقه ۵ مطرح شد که باید پیگیری شود. بخش قابل توجهی در زمینه آموزشهای شهروندی میتواند در محیط آموزشی مدارس انجام شود که آموزشی پایدار و صحیح است و موجب کاهش هزینهها شود.
نوذرپور با بیان اینکه شهرداری در کنار آموزش و پرورش قرار دارد اظهار امیدواری کرد که آموزش و پروش نیز مددرسان شهردار باشد.