نشست دانش افزایی بررسی ابعاد فنی اینترنت نسل پنجم (۵G ) با حضور مهدی تیموری عضو تیم طراحی و ساخت تلفن همراه نسل چهارم توسط دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی به صورت آنلاین برگزار شد.
در این نشست تیموری به تببین و تشریح نسل پنجم اینترنت (۵G) پرداخت و به سؤالات پژوهشگران در این زمینه پاسخ داد.
وی در محور اول به معرفی نسل پنجم اینترنت و بیان سیر تاریخی پیشرفت نسل های اینترنت پرداخت و چالش های بررسی فنی تا تجاری سازی نسل های مختلف اینترنت پرداخت.
تیموری بعد از بررسی سیر تاریخی درباره ویژگی های منحصر به فرد نسل پنجم، این تحولات را به انقلابی در پیشرفت در حوزه فضای مجازی تعبیر کرد و گفت: تغییراتی که فراتر از اصلاح و توسعه است و به نوعی تحول و انقلابی نسبت به نسل های قبلی به شمار می آید. از ویژگی های آن می توان به بهبود و توسعه پهنای باند و سرعت غیر قابل قیاس با نسل چهارم، قدرت اتصال فوقالعاده و ستودنی به سیستم اینترنت اشیاء، نرخ تأخیر بسیار پایین در اتصال به دستگاهها و ارسال دادههای مختلف و بهینه سازی مصرف انرژی و باتری ها اشاره کرد.
این کارشناس در محور دوم در رابطه با شبکه سلولی و ناهمگون اینترنت در نسل پنجم اشاره و از تسهیل و بهینه سازی ارتباطی آن صحبت کرد و گفت: افزایش سرعت اینترنت و شبکه های مخابراتی در مکان های بسته نظیر مترو و عدم تقریبا قطعی اینترنت، یکی دیگر از ویژگی های نسل پنجم است.
وی در خصوص تهدیدات و مضراتی که در رابطه با نسل پنجم مطرح شده است، اظهار داشت: ارتباط نسل پنجم و امواج ارتباطی با شیوع کرونا بی اساس است اما در مورد مضراتی که در مقالات علمی در جهان صحبت به میان آمده است متاسفانه هنوز نظر قطعی وجود ندارد. چرا که صنعت مخابرات و اینترنت دارای تجارت فوق العاده ای در دنیا است و همین امر سبب می شود که خیلی از شرکت ها و کمپانی های قدرتمند به انگیزه های مختلف مادی از جمله حفظ منافع خود یا ضرر رساندن به شبکه های رقیب در زمینه های مختلف، مقالاتی را درمورد تهدید و یا تکذیب این تهدیدها منتشر کنند. همین امر سبب شده که به جمع بندی قطعی و واحدی در این زمینه نرسیم.