به نقل ازصداوسیما، رضا اردکانیان در حاشیه اجلاس شورای حکام مرکز منطقهای مدیریت آب شهری که با حضور ۵۳ نماینده از کشورهای مختلف منطقه و برخی کشورهای اروپایی برگزاری شد، گفت: اجرای پروژههای وضعیت بهبود کیفیت منابع آب، دو پروژه برای فعال سازی استارت آپهای بخش آب و مدیریت منابع آب در شرایط آینده، در قالب کارگروههای آموزشی از جمله تصمیمات گرفته شده در اجلاس امروز بود که تاپایان سال ۲۰۲۱ عملیاتی خواهند شد.
وی با بیان اینکه مرکز منطقهای مدیریت آب شهری با تصویب مجمع عمومی یونسکو در دهه ۸۰ در تهران تأسیس شد، ادامه داد: کشورهای همسایه و منطقه، با هر اقلیمی که علاقمند به حل مشکلات آب منطقه بودند، دعوت به همکاری در این مرکز شدند و این مرکز پس از مدت کمی فعالیت، سال گذشته در بالاترین سطح، تشکیل و امسال هم با حضور وزرا، معاونین و برخی مدیران داخلی سازمانها و برخی سازمانهای بین المللی ازجمله سازمان جهانی خواروبار، یونسکو، سازمان جهانی اقتصادی، بانک توسعه اسلامی و سازمان همکاریهای اقتصادی و برنامه همکاری جهانی آب برگزار شد.
وزیر نیرو گفت: اجلاس امسال که باید در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار میشد، به دلیل کرونا به صورت ویدئو کنفرانس با مرکزیت تهران اجرا شده و شرایط کرونا علی رغم همه محدودیتها امکان شرکت همه افراد علاقمند را فراهم کرده است.
اردکانیان با اشاره به برگزاری دیدارهای دوجانبه با وزرای کشورهای عضو این مرکز، پس از برگزاری اجلاس گفت: در این دیدارهای دوجانبه درباره موضوعات مورد علاقه دو کشور گفتگو خواهد شد.
وی با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزیهای سال گذشته دو پروژهی ارتقا آگاهیهای عمومی درباره تغییر اقلیم و برگزاری کارگاه آموزشی درباره تغییراقلیم در کشور عمان عملیاتی شده است افزود: پایش خشکسالی منطقهای با همکاری کشور ترکیه و سازمان جهانی هواشناسی و ارتقا مهارت تکنیکهای آب شهری از جمله پروژههای تعیین شدهای است که تاپایان سال ۲۰۲۲ عملیاتی خواهند شد.
وزیر نیرو گفت: کشور ارمنستان نیز که به تازگی به این مرکز پیوسته است، پروژههایی با عنوان افزایش راندمان آب و سازوکار مالی اجرای تصفیه خانههای آب پیشنهاد داده است که در مسیر نهایی شدن هستند.
اردکانیان افزود: امروز تصمیم گرفته شد در یکی از کشورهای منطقه که هنوز پیشنهادی نهایی نشده است، در ارتباط با آبهای غیرمتعارف که شامل آبهای شور و استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده و سایر انواع آب غیر متعارف است، مرکزی تأسیس شده و تجربیات و دانش کشورها در آن مرکز به صورت یکجا و متمرکز در اختیار کشورهای عضو قرار بگیرد.
وی ادامه داد: این گردهماییها درجهت مذاکرات دو جانبه میتواند در جلوگیری از بروز اختلافات و تنازع درباره موضوع آب نقش مؤثری داشته باشد.