پایگاه خبری رویش افکار

سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام شهدا و شهدای مدافع حرم درباره ویژگی‌های شهید حسن باقری، گفت: همه کسانی که در دفاع مقدس جانشان را در دست گرفتند و به شهادت رسیدند با هم تفاوتی ندارند.

وی با اشاره به سالروز عملیات شکست حصر آبادان گفت: مهرماه است و ۳۱ سال از عملیات شکست حصر آبادان می‌گذرد. افراد متعددی در این عملیات نقش داشتند که یکی از آنها شهید حسن باقری است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به ویژگی‌های شهید حسن باقری گفت: شهید باقری ویژگی‌های بسیار خاصی دارد از ویژگی‌های او می‌توان به تلاش برای پایان دادن به بی‌نظمی در مرحله اول و متوقف کردن دشمن در جنگ بود اشاره کرد، او نقش اساسی در پایان دادن به بی نظمی‌ها در جبهه‌ها داشت و بعد از آن با انجام عملیات‌های کوچکی که از غرب سوسنگرد آغاز شد و با ۲۵ عملیات که انجام شد موجب شد که یک اعتماد به نفس در رزمندگان شکل بگیرد و به این باور برسند که می‌توان با این دشمن جنگید.

سرلشکر باقری ادامه داد: عملیات ثامن الائمه اولین بار بود که فرماندهان ارتش و سپاه به صورت مشترک طراحی عملیات را بر عهده داشتند و در سه محور همزمان به دشمنی که از رودخانه عبور کرده بود حمله کردند. لشکر سوم زرهی عراق از قوی‌ترین لشکرهای آنها بود و با استفاده از دو پل از رودخانه عبور کرده بود و تا ذوالفقاری آبادان رفته بود و آبادان در محاصره کامل قرار گرفته بود و اینجا بود که امام خواستند حصر آبادان شکسته شود.

وی افزود: شهید باقری در طراحی این عملیات و در جمع آوری و شناسایی دشمن در قبل از عملیات نقش اساسی داشتند. ایشان همچنین در هدایت و فرماندهی عملیات نیز از محورهای شمالی حضور داشتند، عملیات مشترکی بین ارتش و سپاه صورت گرفت که یک عملیات بسیار بزرگ بود. در این عملیات طراحی شده بود که با نفت سیاه که روی رودخانه رها می‌شود و با آتش زدن آن عقبه دشمن را ببندند اما این اقدام زودتر شکل می‌گیرد و معادلات تا حدی بهم ریخت، این عملیات یک عملیات موفق است و بیش از هزار اسیر و تمامی تجهیزات دشمن به غنیمت گرفته شد و عملیات‌های بزرگ بعد از این شکل گرفت.

ما به هیچ عنوان به دنبال جنگ نبودیم

رئیس ستاد کل درباره اینکه چرا می‌گوئیم دفاع مقدس دستاوردهای عظیمی برای ما در برداشته است، گفت: جنگی بر ایران تحمیل شد، جنگ یک پدیده شوم و نامناسبی است و ما به هیچ عنوان به دنبال جنگ نبودیم.

سرلشکر باقری ادامه داد: ملت ایران دارای فرهنگ بسیار بالایی هستند و تاریخ ایران نشان می‌دهد که به هیچ جا چشم‌داشت نداشته و این جنگ نیز به ما تحمیل شده است و ما در حال دفاع بودیم و به همین دلیل نام آن دفاع مقدس گذاشته شد، ما با هیچ کس جنگ نداشتیم و نداریم.

وی با اشاره به دستاوردهای دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس در کنار همه آسیب‌های اقتصادی، زیرساختی و انسانی بالایی که به کشور ما وارد کرد که هنوز هم ملت ایران با نتایج و پیامدهای آن روبرو هستند اما دستاوردهای چشمگیری برای ایران داشت. در حافظه تاریخی اینگونه داشتیم که هر کس به ایران تهاجم کرده بخشی از ایران را تصرف کرده است. ارتش‌ها می‌آمدند و به راحتی تا پایتخت کشور ما پیش می‌آمدند و قراردادهای گلستان و ترکمنچای بر ایران تحمیل شد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: بخش شرقی از کشور ما جدا شد و در جنگ جهانی اول و دوم با اینکه ایران اعلام بی طرفی کرد، کشور اشغال و حتی نیمی از جمعیت ایران از گرسنگی و قحطی از بین رفتند. این ها چیزهای کمی نیست و بعد از آن نیز بدون جنگ بخش‌هایی از کشور مانند بحرین از ایران جدا شد. این ها بخشی از حافظه تاریخی ملت ایران است که دفاع مقدس اینها را کاملاً برعکس کرد.

سرلشکر باقری ادامه داد: جوانان ما وقتی تاریخ را می‌خوانند می‌بینند که این شیب نزولی بوده اما به دفاع مقدس که می‌رسد این شیب صعودی می‌شود و می‌بینند با وجود اینکه همه کشورها پشت صدام جمع شدند و همه نوع سلاح را در اختیار او قرار دادند اما ایرانی‌ها با وجود اینکه انقلاب کرده بود و مورد تهاجم قرار گرفته بود دست در دست نیروهای مسلح ۸ سال جنگیدند و حتی نگذاشتن یک وجب از کشور جدا شود این چیز کوچکی در تاریخ کشور نیست و یک دستاورد بسیار بزرگ ملی است.

وی به نقش دفاع مقدس در یک دلی مردم ایران اشاره کرد و گفت: کشور ما یک کشور چند قومی است که بعد از انقلاب مسائل و مشکلات مختلفی داشت اما دفاع مقدس یک همیاری و یکدلی میان مردم ایجاد کرد و همه، پیر و جوان و با مذاهب مختلف دست در دست هم از کشور خود دفاع کردند که این یک دوره طلایی از تاریخ را رقم زد.

بازدارندگی که دفاع مقدس ایجاد کرد بی‌نظیر است

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: ملت ایران در دفاع مقدس متوجه شدند که اگر همه دنیا جلویش بایستند، مردم اگر دست در دست هم بدهند و چشم به بیگانگان نداشته باشند می‌توانند مشکلات خود را حل کنند. این دستاوردها در بخش دفاعی نیز وجود داشته است، بازدارندگی که دفاع مقدس ایجاد کرد بی‌نظیر است، بعد از دفاع مقدس هر کس می‌خواهد به ایران و ایرانی چپ نگاه کند بررسی می‌کند و می‌بیند که ملت ایران چگونه در برابر تجاوز ایستادگی می‌کند.

سرلشکر باقری خاطر نشان کرد: شروع جنگ اگرچه ممکن است با دشمن باشد اما خاتمه آن و نحوه خاتمه آن با دشمن نیست، ممکن است دشمن هزینه را بر ما تحمیل کند اما هزینه بسیاری بر او تحمیل می‌شود.

وی با بیان اینکه دفاع مقدس امنیت را برای کشور ایران به ارمغان آورده و در بحث خودکفایی نیز دستاوردهای بسیاری برای کشور به وجود آورده است، گفت: دفاع مقدس ایده و تفکر دفاع بومی را به ارمغان آورده است. امروز ما خودمان تصمیم می‌گیریم که چگونه بجنگیم و با چه دکترین و استراتژی؛ این ها چیزهای کوچکی نیستند تنها چندین کشور این توانایی را دارند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در منطقه نیز دستاوردهای بسیاری داریم، یک روز شعار رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات بود اما امروز خود محصور است و باید مهاجرت معکوس یهودیان را چاره کند، سه ماه تمام است که جلوی در خانه نخست وزیر جنایتکاران رژیم صهیونیستی شبانه روز تظاهرات بر پاست و بی ثباتی سراسر آن را گرفته و اگر لحظه‌ای دست پشتیبانی اقتصادی و سیاسی و حمایت‌های آمریکا و غرب از آن برداشته شود فرو می پاشد، روی شن و لب دریا استحکامی ندارند.

وی ادامه داد: دفاع مقدس، حزب الله لبنان و مقاومت یمن را شکل داد، در نتیجه دفاع مقدس هسته محور مقاومت شکل گرفت و مرزهای امنیت ملی ما را از مرزهای جغرافیایی مان بسیار دورتر برد. همه این ها به برکت خون شهیدان و تلاش‌هایی است که اتفاق افتاده است. سردار سلیمانی پرچمدار این اتفاق بود، این اتفاق افتاده و دستاوردهای بزرگی از این جهت داریم.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: از دستاورد بزرگ دیگر دفاع مقدس این است که همه دنیا جمع شده بود این ملت را زمین بزنند اما پیروزی در جنگ اتفاق افتاده، به نظر می‌آید با تجربه‌ای که دارم و مطالعاتی که می‌کنیم دستاوردهای دفاع مقدس را کمتر بشود در یک حادثه داشت.

سرلشکر باقری ادامه داد: دستاورد فرهنگی دفاع مقدس نیز بسیار است که سردار سلیمانی در یکی از سخنرانی‌های خود بیان می‌کنند، دفاع مقدس دستاوردهای بسیاری داشته در این خصوص مطالعات زیادی شده اما معتقدم که آنچه که مطالعه شده، شاید کمتر از ۱۰ درصد است.

رهبران و نظامیان ایران از جنگ استقبال نکردند و نمی‌کنند

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درباره چرایی آغاز جنگ، گفت: رهبران و نظامیان ایران از جنگ استقبال نکردند و نمی‌کنند، بلکه این جنگ به ما تحمیل شد. استکبار جهانی طی دو سه قرن مسیری را طی کرده بود برای اینکه به منابع انرژی در منطقه جنوب غرب آسیا و موقعیت‌های ژئواستراتژیکی پیرامون ما دست یابد و با حکومت دست نشانده پهلوی این را پیش می‌برد. یک انقلاب اسلامی اتفاق افتاد و تمام این بساط را به هم زد.

سرلشکر باقری ادامه داد: آنها به سرعت متوجه شدند که این انقلاب بسیار اصیل‌تر از آن است که به شوروی متمایل شود، آنها دیدند که حضرت امام (ره) می‌فرمایند که آمریکا از شوروی بدتر، شوروی از آمریکا بدتر و انگلیس از هر دو بدتر و رفتار جمهوری اسلامی نشان داد که ما نه شرقی و نه غربی هستیم.

وی افزود: این انقلاب به صورت طوفنده شروع کرد به حرکت کردن و قدرت ملی را در پیش گرفت و منافع خود را استحصال کرد. این به مذاق آمریکا و غربی‌ها خوش نیامد و این دلیل آن است که اگر کسی بخواهد به ایران تهاجم کند از او حمایت می‌کنند. بعد دیگر مسئله خود صدام و حزب بعث است. او شکست‌هایی را از ایران متحمل شده و قراردادی را امضا کرده با عنوان معاهده حسن همجواری ایران و عراق معروف به قرارداد الجزایر و مجبور شد بپذیرد که خط تالوگ در اروند رود مرز ایران و عراق است، غیر از تکه‌ای کوچک مقابل آبادان؛ مجبور شد این را بپذیرد.

رئیس ستاد کل گفت: صدام احساس شکست می‌کرد و تلاش‌های مختلفی در طول یک سال و نیم کردند و شاید ۶۰۰ تا ۷۰۰ بار به مرزهای ما تهاجمات موردی و آزار و اذیت کردند و به پاسگاه‌ها تهاجم کردند. با انتقال اسلحه به وفور به خوزستان و کرمانشاه و ایلام و مواد منفجره ارسال کردند. انفجارهای عجیب و غریب در لوله‌های نفت ایجاد کردند. کشتار مردم در بازار دزفول و اهواز، آبادان و خرمشهر، کارهای مختلفی کردند اما دیدند به نتیجه نمی‌رسد و باید تهاجمی اتفاق بیفتد و این تهاجم را صدام سازماندهی کرد.

سرلشکر باقری ادامه داد: اعترافات زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه آنها برنامه ریزی کردند و ارتش عراق را از یک ارتش ۱۰ لشکری به ۱۴ لشکری رساندند و چقدر نیروی هوایی را تقویت کردند و چقدر هنگامی که عناصر دیپلماسی آنها می آیند تا با وزارتخانه ما بحث کنند و وزارت خارجه ما تلاش می‌کند مناقشات را با جلسه و گفتگو حل کند، صدام می‌گوید اشتباه می‌کنید. ما یک فرصت تاریخی بدست آورده ایم تا شکست‌ها را جبران کنیم. پس یک انگیزه‌ای و عنصر جاه طلبی پیدا می‌شود که انگیزه تهاجم دارد.

وی افزود: بعد سوم بلند پروازی این فرد است. او با بلندپروازی احمد حسن البکر را کنار می‌گذارد و خود می‌شود رهبر، صدام ۵ پست همزمان دارد، رهبر انقلاب عراق است، رهبر حزب بعث است، رئیس جمهور است، نخست وزیر است و فرمانده کل قوا هم هست. همه اینها در یک نفر جمع است و چنین دیکتاتوری ای در جهان وجود ندارد. این فرد دنبال این است که بگوید من رهبر جهان عرب هستم.

سرلشکر باقری افزود: رهبر جهان عرب مصر بود، مصری که با کمپ دیوید تحقیر شده و کسی او را قبول ندارد. صدام می‌گوید من رهبر جهان عرب هستم و می‌آید درباره جزایر سه گانه ای که در اختیار ایران است می‌گوید اینها باید به امارات عودت داده شود و حرفهای بزرگ‌تر از دهان خود می‌زند. می‌گوید من حافظ دروازه شرقی جهان عرب هستم و ایران می‌خواهد تهاجم کند. پس انگیزه این چنینی او را به حرکت در می‌آورد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: حال این جنگ یک حمایت سیاسی می‌خواهد؛ آمریکا، فرانسه و جهان غرب به صدام می‌گویند که ما از تو حمایت می‌کنیم. این جنگ هزینه دارد و اعراب می‌گویند ما این هزینه را می‌پردازیم. ۵۵ میلیارد دلار کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس مثل عربستان، کویت و امارات به صدام کمک مالی کردند. جدا از اینکه شوروی آن روز به صدام تسلیحات مجانی داد و فرانسه هم کمک کرد و به او وام‌های بلاعوض داده شد.

سرلشکر باقری افزود: پس هزینه را هم دیگری پرداخت کرده است، این جنگ نیاز به تسلیحات داشت، شوروی آن روز به همراه آمریکا، فرانسه، آلمان، انگلستان، ایتالیا، برزیل، آرژانتین؛ ۲۸ کشور به صدام گفتند که ما به تو تسلیحات می‌دهیم.

وی افزود: در داخل هم انقلاب اتفاق افتاده و به دلیل اقدامات سیاسی گروهکی داخل به هم ریخته و بسیاری از مناطق کشور داخل کشور درگیری است و مرزهای غربی، مرزهای جنوب غربی و مرزهای شمال شرقی ما دچار درگیری هستند. تثبیت اقتصادی وجود ندارد و احزاب مختلفی وجود دارند. در نیروهای مسلح ارتش انسجام خود را از دست داده و هنوز به انسجام نرسیده و سپاه پاسداران یک تشکیلات نوپا است و جنگیدن را بلد نیست.

سرلشکر باقری ادامه داد: تسلیحات ما غربی است و پشتیبانی خود را از دست داده و در واقع مجموعه‌ای از عوامل داخلی و خارجی دست به دست هم می‌دهند و یک موجود و حزب متجاوز انگیزه دار را تحریک می‌کند به اینکه حمله کند و صدام هم احساسش این است که ظرف سه تا ۷ روز به پیروزی نهایی می‌رسد و می‌گوید من نظام ایران را براندازی می‌کنم و یک هفته دیگر در ایران هستم و اگر این نشد خوزستان را جدا می‌کنم و اگر هم این نشد اروند را می‌گیرم. یعنی دیگر اروند را کاملاً در مشت خود می‌دید و احساس می‌کرد آن سرافکندگی گذشته را جبران می‌کند.

برچسب ها:
دفاع مقدس - محمد باقری - ستاد کل نیروهای مسلح
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد