پایگاه خبری رویش افکار

محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران   در رابطه با بخشی از بیانات مقام معظم رهبری پیرامون سرمایه نامیده شدن «روحیه خودباوری» و «حرکت به سمت نوآوری‌های فنی و علمی» در دوران دفاع مقدس و نمود آن در میان برخی از مسئولان در حال حاضر، اظهار داشت: ماجرای عبور ما از هشت سال دفاع مقدس و اینکه توانستیم به سلامت و با موفقیت از آن عبور کنیم علل مختلفی داشته است. یکی از عوامل این بود که ما به این باور رسیدیم که باید با اتکا به خداوند و توانایی‌های خودمان از جنگ عبور کنیم. یعنی جنگ برای ما صحنه خلاقیت، اعتماد به نفس، توکل و ایمان آوردن به قدرت خودمان بود.

وی عنوان کرد: مدیرانی که جنگ را واقعاً تجربه کردند و از درون جنگ عبور کردند عموماً این تجربه را دارند و به همین خاطر در برابر بحران‌هایی که پیش روی آنها بوده در سالهای بعد از جنگ، به سلامت عبور کردند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه متأسفانه ما نسلی از مدیران را داشتیم که این فضا را تجربه نکردند، گفت: به همین خاطر این مدیران چند ویژگی منفی دارند. یکی اینکه آن توکل و اعتماد به نفس و خودباوری را ندارند و آن خلاقیت و قدرت ابتکار عمل را تجربه نکردند و به شدت مرعوب دشمن هستند.

کوشکی افزود: به همین دلیل ما در کشور شکاف مدیریتی داریم. یعنی دو گروه مدیر در کشور داریم؛ نسلی از مدیران که روحیات زمان جنگ را دارند یعنی اعتماد به نفس، توکل به خداوند، قدرت خلاقیت، ابتکار عمل و تلاش برای عبور از بحران. نسل دیگر، نسلی که توقف در بحران و تسلیم در برابر بحران دارند. به همین خاطر ما یک تنش مدیریتی داشتیم و اصلاً دوران‌های مختلف سیاسی ما صحنه هماوردی و رویارویی این دو دسته از مدیران بوده است و از آن مدیرانی که در برابر بحران فقط تسلیم و سازش را پیشنهاد می‌دادند و فاقد روحیه ابتکار، خلاقیت، توکل و خود باوری بودند ضربه‌های سنگینی خوردیم.

وی تصریح کرد: تا زمانی که این دسته از مدیران که متأسفانه با عنوان دیپلمات یا تکنوکرات در ساختار ما در کشور حضور دارند، همیشه در مواجهه با بحران‌ها دچار مشکل هستیم و نمی‌توانیم با آن سرعت و کیفیت از بحران‌ها عبور کنیم و صدمه زیادی هم از بابت چنین مدیریت بی کیفیت اما پرهزینه، کم فایده و بی فایده خوردیم.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: باید به این نتیجه برسیم که این بحث سیاسی و جناحی نیست، بحث امنیت و منافع ملی کشور و مصالح انقلاب است. اگر بخواهیم در مسیر تعالی و تکامل خود به سمت هدف طی طریق کنیم باید مدیریتی همانند مدیریت سالهای دفاع مقدس داشته باشیم والا نه تنها به اهداف متعالی خود نمی رسیم که حتی در نیازهای روزمره خود هم خواهیم ماند.

کوشکی در رابطه با اینکه برای جلوگیری از تحریف در زمینه دفاع مقدس چه باید کرد؟ تاکید کرد: در این زمینه بهتر است از سوی مسئولین اقدامی انجام نشود زیرا تا کنون اگر اقدامی انجام دادند متأسفانه این اقدامات نتایج خوبی نداشته است. همانطور که خود دفاع مقدس یک اتفاق جهادی بود، حفظ آثار دفاع مقدس هم باید تبدیل به یک اتفاق جهادی شود در غیر این صورت معمولاً هر زمانی مسئولین قصد داشتند عمل کنند، نه تنها موفق نبودند بلکه حتی آسیب هم زدند.

وی در پایان اضافه کرد: دفاع مقدس یک پدیده جهادی است و با روحیه اداری و بروکراتیک حاکم مسئولین ما این اتفاق جهادی فقط تحریف می‌شود و منتقل نمی‌شود و مدیران بروکرات و تکنوکرات اصلاً امانتداران خوبی برای انتقال این پیام نیستند، آن را درک نمی‌کنند و بد هم انتقال می‌دهند. باید با همان روحیه جهادی دفاع مقدس آن آثار و نتایج و میراث دفاع مقدس حفظ و منتقل شود.

برچسب ها:
دفاع مقدس - محمد صادق کوشکی - دوران دفاع مقدس - مقام معظم رهبری - انقلاب
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد