علی تقوی فر در مورد تصمیمات ارزی اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولتی درباره واردات در مقابل صادرات، اظهار داشت: در این شرایط کشور، اجرای سیاست واردات در مقابل صادرات تصمیم مؤثری است زیرا تأمین ارز برای واردات مواد اولیه تولید و کالاهای اساسی معطل تخصیص ارز نفتی یا سامانه نیما باقی نمیماند.
عضو اتاق تهران افزود: در حال حاضر یکی از مشکلات صادرات کشور، انتقال و تبادل ارز است؛ اگر بتوان ارز را برای واردات کالا اختصاص داد، بستر کار برای فعالان اقتصادی راحت تر میشود و در ادامه نیز شاهد توسعه بازارهای صادراتی خواهیم بود. در واقع اگر بتوان در مقابل صادرات، واردات انجام داد، انتقال ارز آسان میشود و صادرات بیشتری صورت میگیرد.
وی ادامه داد: همچنین از سویی دیگر اجرای این سیاست، در تنظیم بازار تأثیر بسزایی خواهد داشت زیرا تسهیل در واردات کالا و البته مواد اولیه، موجب میشود که تولیدکننده راحتتر فعالیت کند و جریان واردات مواد اولیه تولید و کالاهای اساسی و تولید داخلی با سهولت انجام میشود که این منجر به تأمین منظم و مداوم بازار داخلی خواهد شد.
تقوی فر گفت: اگر فرایند تأمین ارز از خارج تسهیل شود، رجوع به بانک مرکزی نیز کمتر میشود و فشار بر بانک مرکزی کاهش مییابد.
عضو اتاق تهران افزود: البته با آزاد شدن واردات از محل ارز متقاضی، وزارت صمت نیز باید به صورت ویژه بر فرایند ثبت سفارش واردات و اولویتبندیها نظارت جدی داشته باشد.
تقوی فر ادامه داد: اگر دولت خیلی سخت بگیرد، این سیاست هم به سرانجام نمیرسد. هر تصمیمی میگیریم باید متناسب با شرایط کشور باشد؛ در حال حاضر در شرایط عادی نیستیم و برای حل مشکلات موجود باید مسیر را برای فعالان اقتصادی هموار کرد.
وی تاکید کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور، چارهای غیر از اجرای واردات در مقابل صادرات نداریم؛ البته از خیلی وقت پیش باید این سیاست اجرا میشد اما به هر حال هر زمان ماهی را از آب بگیریم تازه است.