پایگاه خبری رویش افکار

 حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به عنوان درخواست‌کننده دوفوریتی شدن طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها»، گفت: برجام دو طرف داشت که یک طرف آن، ایران و طرف دیگر ۱+۵ بود و درحالی‌که ایران تمام تعهدات برجامی خود را انجام داد، اما طرف مقابل به تعهدات خود پایبند نبود.

وی متذکر شد: آمریکا روی کاغذ تحریم‌های بانکی را لغو کرد اما سایه سنگین تهدید و تحریم را روی نظام بانکداری جهان حفظ کرد و در عمل هیچ تحریمی را برنداشت و سپس از برجام خارج شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رئیس‌جمهور پس از خروج آمریکا از برجام گفت «گروه ۱+۵ از این به بعد ۱+۴ می‌شود». باید گفت «هر دانش‌آموز دبستانی هم می‌داند که ۱+۵ منهای یک، چهار به اضافه یک می‌شود». همچنین رئیس‌جمهور گفت که «یک مزاحم از برجام رفت» درحالی‌که زمانی که بهره‌برداری ما از برجام بود، آمریکا از برجام خارج شد تا برای ما ایجاد مزاحمت کند و تعهدات مابقی کشورهای عضو برجام هم انجام نشود.

ذوالنور اظهار داشت: اتحادیه اروپا نیز حاضر نشد که تعهدات خود را انجام دهد بنابراین طرح تجدیدنظر در این مسیر تدوین شد و نمایندگان طرح‌های مختلفی از جمله درباره اصلاح برجام و خروج از NPT مطرح کردند. در نهایت یک طرح ۹ ماده‌ای به صورت یک فوریتی در مجلس شورای اسلامی تحت عنوان طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» به تصویب رسید.

وی بیان کرد: طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» طی جلسات متعدد و باحضورکارشناسانی از دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان انرژی اتمی، وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و ستاد کل نیروهای مسلح مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: دولت گام‌های پنج‌گانه کاهش تعهدات برجامی را تصویب و ابلاغ کرد اما برخی از این گام‌ها بی‌خاصیت است و برخی از گام‌ها نیز اصلاً اجرایی نشده و مجلس نمی‌تواند ورود و مطالبه‌گری کند اما اگر خود مجلس برای دولت تعیین تکلیف کند، هر نماینده‌ای می‌تواند اجرای تکالیف را از دولت مطالبه کند.

ذوالنور ادامه داد: در طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، جرم‌انگاری شده و درجات مجازات هم از درجه ۴ تا درجه ۷ در نظر گرفته شده و این مجازات‌ها در خصوص افرادی که از اجرای این قانون ممانعت کنند، در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: نمایندگان بررسی این طرح به صورت یک فوریتی را طی هفته‌های گذشته تائید کردند که جلسات متعددی برگزار و اصلاحاتی در این طرح اعمال شده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با توجه به شرایط فعلی و ترور شهید فخری‌زاده، افکار عمومی از مجلس درخواست دارند که پاسخ درخوری به دشمنان داده شود و مجلس یازدهم به عنوان مجلس انقلابی و با این تابلوی افتخاری که مقام معظم رهبری به نمایندگان داده، لازم است که دفاع از حقوق ملت را در دستور کار خود قرار دهد.

ذوالنور اظهار داشت: بیش از ۱۷۰ نماینده درخواست کردند که بر اساس اصل ۱۵۵ آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، طرح یک فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها تبدیل به طرح دو فوریتی شود.

وی گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به صورت جدی و فوق‌العاده تشکیل جلسه می‌دهد و نمایندگان هم تا ۴۸ ساعت فرصت دارند تا پیشنهادات خود را ثبت کنند که این طرح در این هفته در دستور کار جلسه علنی قرار گیرد.

برچسب ها:
مجتبی ذوالنور - ایالات متحده امریکا - تحریم های ایران - صحن مجلس - برجام
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد