محسن حاجی میرزایی در نشست هم اندیشی با مدیران زن آموزش و پرورش سراسر کشور که با حضور معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و جمعی از مدیران زن سراسر کشور، از طریق ویدئو کنفرانس و شبکه شاد در ساختمان شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: تمام انسانها دارای داشتهها و نداشته هایی هستند، در مورد زنان هم بحث از داراییها و نداشتهها میتواند موردتوجه قرار گیرد. در تجربه مدیریتی خود دیدهام که معمولاً تمرکز بر نداشتهها آنقدر ذهن را مشغول میکند که از داشتهها غافل میمانیم.
وی با اشاره به تلاش برای برقراری عدالت جنسیتی در پستهای مدیریتی کشور گفت: برقراری عدالت جنسیتی در پستهای اداری و مدیریتی کشور و ایجاد فرصتهای برابر برای افراد میتواند زمینه ساز موقعیتها و منزلتهای برابر اجتماعی و اقتصادی باشد.
عضو کابیه دولت تدبیر و امید با اشاره به حمایتهای دولت در برقراری عدالت جنسیتی در موقعیتهای مختلف اداری گفت: خوشبختانه در نظام تعلیم و تربیت گامهای خوبی در این زمینه برداشته شده و امروز میتوانیم به یقین بگوییم که بخش عظیمی از دختران کشور که در سن یادگیری و آموختن قرار دارند و باید آموزش ارائه شده به دانش آموزان با روشهای نوین و با کیفیت باشد و تلاش میکنیم که دسترسی همگان را به آموزش با کیفیت فراهم کنیم و فرصتهای یادگیری برابر را در اختیار همه قرار دهیم.
حاجی میرزایی نقش آموزش و پرورش در تربیت را ممتاز خواند و گفت: نقش تربیت در نظام تعلیم و تربیت، جزو برجستهترین نقش هاست و قابل جایگزینی برای دیگر دستگاهها نخواهد بود. باید فاصله جنسیتها را که در طی زمانهای طولانی ایجاد و عمیق شده است، برطرف کرده و از ظرفیت بانوان مخصوصاً در نظام تعلیم و تربیت استفاده موثرتری کنیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: تمدن محصول شنیدن، دیدن و اندیشیدن است. همه اندیشمندان تعلیم و تربیت به سالهای آغازین زندگی کودک از بدو تولد تا زمان رسیدن به سن مدرسه توجه زیادی داشتهاند و ظرفیت ذهن کودک را در این دوران بسیار بالا میدانند. با دقت به این مسئله، سهم زنان در شکل گیری تمدن، فرهنگ سازی، هویت بخشی به نسل نو، آینده سازی، مصونیت بخشی به جامعه در برابر همه آسیبهای تهدید کننده و توسعه کشور به وضوح مشاهده میشود، یعنی برای بهترشدن مسیر آینده زندگی فرزندان، لازم است زنان در خانواده فرزند پرسشگر تربیت کنند.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید ارتقا سطح توانمندی زنان در آموزش تربیت نسل آینده را بسیار مهم دانست و گفت: باید تلاش کنیم توانمندی زنان برای آموزش نقشهای کلیدی و تأثیرگذار در تربیت فرزندان در بهبود عملکرد آینده کشور را ارتقا دهیم.
وی بیان کرد: قطعاً سهم نقش زنان در تربیت و شکل گیری رفتار کودکان در بدو تولد، از سهم مردان به مراتب بیشتر است. اگرشخصیت فرزند در دوره کودکی شکل بگیرد، آثار آن تا پایان عمر قابل مشاهده است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: طراحی و اجرای برنامههایی در جهت ارتقا و توانمندسازی و مهارتهای اجتماعی زنان حائز اهمیت است و معتقدیم تنها زنانی میتوانند این مهارتها را به فرزندانشان منتقل کنند که خود آن را به خوبی آموخته باشند.
حاجی میرزایی با اشاره به اینکه توسعه کشور محصول نظام یادگیری است، گفت: اگر میخواهیم برای کشورمان آینده بهتر، اقتصاد خلاق و مصونیت از آسیبهای اجتماعی داشته باشیم باید بر روی موضوع نقش آفرینی زنان در تربیت نسل در آموزش زنان و دانش آموزان تمرکز بیشتری داشته باشیم.