به نقل از وزارت نفت، تینا برو، وزیر نفت و انرژی نروژ اعلام کرد: ما هماکنون با شرایط بیسابقهای در بازارهای جهانی نفت خام روبهرو هستیم، منافع دو قشر تولیدکننده و مصرفکننده نفت در ثبات بازارهای جهانی این ماده است.
وی افزود: ما پیشتر تاکید کرده بودیم که در صورت کاهش تولید خیرهکننده ازسوی تولیدکنندگان بزرگ نفت در جهان، کاهش تولید داوطلبانه را بررسی خواهیم کرد.
وزیر نفت و انرژی نروژ اعلام کرد: تصمیم دولت نروژ برای کاهش تولید نفت خام این کشور بهطور مستقل و یکجانبه گرفته شده است.
برو ادامه داد: نروژ در ماه ژوئن تولید روزانه نفت خود را ۲۵۰ هزار بشکه کاهش میدهد و در نیمه دوم سال جاری میلادی این مقدار کاهش روزانه ۱۳۴ هزار بشکه در روز خواهد بود.
وی همچنین از به تأخیر انداختن بهرهبرداری از چند میدان نفتی تا سال ۲۰۲۱ میلادی خبرداد.
وزیر نفت و انرژی نروژ گفت: مجموع تولید روزانه نفت خام نروژ در دسامبر سال ۲۰۲۰ میلادی ۳۰۰ هزار بشکه پایینتر از برنامه از پیش تعیین شده شرکتهای نفتی فعال در صنعت نفت این کشور خواهد بود و این شرایط تا پایان امسال ادامه مییابد.
گفتنی است؛ نروژ در ماه فوریه روزانه یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه نفت خام تولید کرده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی ۲۶ درصد افزایش نشان میدهد.
مجموع تولید نفت و مایعات گازی نروژ روزانه ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه است.
توافق اعضای ائتلاف اوپک پلاس برای مجموع کاهش تولید روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکهای کشورهای عضو و غیرعضو اوپک از یکم ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۲ اردیبهشتماه ۹۹) برای یک بازه زمانی اولیه بهمدت دو ماه آغاز میشود که پایان این بازه ۳۰ ژوئن امسال (۱۰ تیرماه ۹۹) خواهد بود، سپس برای یک بازه زمانی ۶ ماهه دیگر از یکم ژوئیه (۱۱ تیرماه ۹۹) تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ (۱۱ دیماه ۹۹) کاهش عرضه روزانه ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه خواهد بود، سپس در بازه زمانی سوم از یکم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۲ دیماه ۹۹) تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ (۱۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۱) کاهش عرضه روزانه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه میشود.
کشورهای ایران، لیبی و ونزوئلا همچنان از این توافق کاهش تولید که قرار است از یکم ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۲ اردیبهشتماه ۹۹) اجرایی شود، مستثنا هستند.
نروژ که حدود ۲ درصد تقاضای جهانی نفت را تأمین میکند، عضو ائتلاف تولیدکنندگان عضو وغیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپک پلاس نیست.
اوپکپلاس از ۱۳ کشور عضو اوپک و ۱۰ کشور غیرعضو این سازمان (روسیه به علاوه ۹ تولیدکننده دیگر نفت) از سال ۲۰۱۷ میلادی با همکاری یکدیگر بهمنظور بهبود شرایط بازارهای جهانی نفتخام، رشتهای از توافقهای کاهش تولید را اجرا کردند.