پایگاه خبری رویش افکار

به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، زهرا جلیلی‌مقدم با اشاره به این که دستورالعمل مدیریت برداشت میوه‌ها در شرایط شیوع بیماری کرونا به همه استان‌ها ابلاغ شده است و شرایط رعایت می‌شود، تصریح کرد: از طرف فائو نیز اعلام شده است که با توجه به امکان شستشوی میوه‌های نیمه‌گرمسیری نگرانی برای مصرف کننده وجود ندارد از این رو شرایط فعلی تأثیری بر روی صادرات این میوه‌ها ندارد، مضاف بر این که با توجه به خواص دارویی و ارزش غذایی میوه‌های نیمه‌گرمسیری مانند مرکبات و انار و… در شرایط کرونا، به دلیل میزان ویتامین ث آنها، انتظار می‌رود میزان مصرف و تقاضای خرید آنها افزایش یابد.

وی با بیان این که میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری در کشور سهمی حدود ۳۸ درصد تولید را به خودشان اختصاص می‌دهند، ابراز کرد: میزان تولید این میوه‌ها در کشور حدود ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تن از سطحی نزدیک به ۷۳۸ هزار هکتار است.

به گفته این مسئول، ایران در تولید خرما رتبه دوم، انار رتبه سوم، کیوی رتبه چهارم، انجیر رتبه پنجم و مرکبات رتبه هفتم را در دنیا دارد.

وی با اشاره به این که استان فارس یکی از بزرگترین تولید کنندگان میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور است، افزود: این استان بزرگترین تولید کننده انار و انجیر دیم در کشور است.

جلیلی مقدم به برنامه اصلاح، بازسازی و توسعه باغ‌های میوه گرمسیری و نیمه گرمسیری در برنامه پنج ساله و در سطح ۱۸۰ هزار هکتار نیز اشاره کرد و افزود: از این سطح حدود ۱۴۶ هزار هکتار برنامه اصلاح و نوسازی باغ‌ها در دستور کار قرار داد و از ارقام تجاری روز دنیا که به تنش‌ها مقاوم هستند استفاده می‌شود.

وی اظهار کرد: برنامه‌های تغذیه عمومی، تغذیه تکمیلی، هرس و عملیات نوین به باغی در این باغ‌ها اجرا می‌شود که به دنبال آن افزایش تولید در واحد سطح را خواهیم داشت که منجر به افزایش بهره‌وری آب می‌شود.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور تصریح کرد: تاکنون اصلاح و نوسازی باغ‌ها بر اساس سطوح پیش‌بینی شده صد درصد اجرا شده است.

برچسب ها:
زهرا جلیلی مقدم - وزارت جهاد کشاورزی - صادرات میوه
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد