مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه با شبکه ان.تی.وی گفت: ما در رابطه با فرودگاه کابل با آمریکا و قطر کار میکنیم. پروازها باید مطابق با قوانین و استانداردهای ایمنی بینالمللی از سر گرفته شود. ایمنی اصلیترین معیار است. چه کسی آن را تأمین میکند؟ طالبان معتقد است که این امکان وجود دارد اما تا زمانی که در آنجا امنیت برقرار نشود، هیچ ایرلاینی جرات نمیکند پروازها را از سر بگیرد. ما همچنان بر این مساله تأکید میکنیم.
وزیر خارجه ترکیه گفت: در حالی که هواپیماها در واقع میتوانند از فرودگاه کابل بلند شده و در آنجا فرود بیایند، شروع به کار خطوط هوایی زمان میبرد، زیرا لازم است تجهیزات آسیبدیده جایگزین شوند.
چاووش اوغلو گفت: برخی از شرکتهای مدیریتی باید در فرودگاه کار کنند یا برخی از کشورها باید برای نظم دادن به امور در آنجا همکاری داشته باشند. نوزده کارشناس فنی در آنجا باقی ماندهاند، متخصصان قطری هم وارد و مشغول کار شدهاند.
وزیر خارجه ترکیه همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش، حضور نظامی آمریکا در سوریه را محکوم کرد و گفت این مساله به میادین نفتی ارتباط دارد. چاووش اوغلو گفت: اگر ایالات متحده به خروج از سوریه تصمیم بگیرد، این انتخاب آنهاست. اما آنها با دعوت به سوریه نیامدهاند، آنها هیچ مرز مشترکی ندارند. ما آنجا هستیم چون یک مرز مشترک داریم، تهدید تروریسم وجود دارد و ما حق داریم که آنجا باشیم. اما ما از حاکمیت ارضی سوریه و کمک بشردوستانه حمایت میکنیم. رویکرد آمریکا اینگونه است که "آنجا نفت دارد، پس ارتش ما آنجا خواهد ماند." این چه رویکردی است؟ نباید اینطور باشد.
مولود چاووش اوغلو همچنین آمریکا را به حمایت از شبهنظامیان کُرد متهم کرد.
همچنین در خصوص تحولات افغانستان، چاووش اوغلو گفت که ترکیه هیچ عجلهای برای به رسمیت شناختن "دولت طالبان" ندارد و باور دارد که دولت جدید افغانستان باید نیروهای سیاسی مختلف را متحد کرده و شامل زنان هم باشد.
این سیاستمدار ترکیه همچنین به ان.تی.وی گفت: آیا ترکیه طالبان را به رسمیت میشناسد؟ نباید تصمیمات عجولانه گرفت. یک دولتی که بتواند بر این بحران غلبه کرده و از تشدید وضعیت به یک جنگ داخلی اجتناب کند، باید تشکیل شود. یک دولت فراگیر با مشارکت تمام نیروهای سیاسی و قشر جمعیتی از جمله زنان ضرورت دارد. به رسمیت شناختن جهانی طالبان نیازمند تشکیل چنین دولتی است.