پایگاه خبری رویش افکار

 به نقل از بلومبرگ، گروهی از محققان در یک پژوهش جدید اعلام کرده اند همه گیری ویروس کرونا حداقل تا ۲ سال دیگر ادامه می‌یابد و تا دوسوم جمعیت جهان نسبت به آن ایمن نشوند، این ویروس کنترل نخواهد شد.

طبق گزارش مرکز تحقیقات و سیاست گذاری بیماری‌های عفونی در دانشگاه مینه سوتا ( CIDRAP)، کنترل شیوع ویروس کرونا کار سختی است زیرا این ویروس از افرادی که هیچ نشانه‌ای از بیماری ندارند، به راحتی به دیگران منتقل می‌شود. به همین دلیل کنترل آن سخت‌تر از آنفلوانزا است.

این در حالی است که در سراسر جهان میلیاردها شهروند در قرنطینه خانگی به سر می‌برند تا احتمال گسترش این بیماری کاهش یابد. اما هم اکنون دولت‌ها با احتیاط به کسب و کارها و اماکن عمومی اجازه می‌دهند فعالیت خود را از سر گیرند. با این وجود موج همه گیری ویروس کرونا احتمالاً تا ۲۰۲۲ میلادی ادامه یابد.

محققان دانشگاه مینه سوتا در این باره می‌گویند: این همه گیری به زودی پایان نمی‌یابد. مردم باید خود را برای ظهور دوره‌ای بیماری طی ۲ سال آینده آماده کنند.

پزشکان و محققان سعی دارند هرچه سریع‌تر واکسنی را در مقادیر اندک آماده کنند.

درهمین راستا مایکل اوسترهولم محقق ارشد و مدیر CIDRAP در این باره به شبکه خبری سی ان ان می‌گوید: این ایده که همه گیری ویروس کرونا به زودی پایان می‌یابد برخلاف علم میکروبیولوژی است.

اوسترهولم و همکارانش برای دستیابی به این نتیجه چند مدل را برای پیش بینی تأثیرات آتی ویروس کرونا بررسی کردند، درباره میزان گسترش این ویروس میان مردم تحقیقاتی انجام دادند و اطلاعات درباره همه گیری های پیشین را مطالعه کردند.

این گروه معتقدند آنفلوانزای اسپانیایی و کووید ۱۹ که هر دو هنگام عطسه و سرفه منتقل می‌شوند، شباهت‌هایی دارند. انفلوانزای اسپانیایی در بهار ۱۹۱۸ تا اوایل تابستان ۱۹۱۹ میلادی شیوع یافت.

به نوشته بیزینس اینسایدر، مایکل اوسترهولم و همکارانش ۳ سناریو درباره آینده همه گیری ویروس کرونا پس از موج اول (موج فعلی) و زمان پایان یافتن آن ارائه کرده اند.

در سناریو نخست، در تابستان و ماه‌های پس از آن، موج‌های کوچک و تکرارشونده همه گیری ویروس کرونا اتفاق می‌افتند. در این موج‌های بیماری افراد کمتری به ویروس مبتلا می‌شوند. اما این روند طی یک تا ۲ سال آینده ادامه می‌یابد و درنهایت در ۲۰۲۱ میلادی موج ابتلاء ضعیف‌تر می‌شود. به گفته محققان وقوع موج‌های کوچک شیوع به رفتارهای اجتماعی افراد بستگی دارد.

در سناریو دوم، موج دوم شیوع کووید ۱۹ که بزرگ‌تر است در پاییز و زمستان امسال اتفاق می‌افتد. این بدترین سناریو پیش بینی شده است و احتمال وقوع آن نیز از ۲ سناریو دیگر بیشتر است. طی این سناریو در پاییز یا زمستان ۲۰۲۰ میلادی موج دوم همه گیری کووید ۱۹ اتفاق می‌افتد. همچنین موج‌های کوچک‌تر شیوع ویروس نیز در ۲۰۲۱ میلادی ادامه می‌یابد.

در سناریو سوم جهان شاهد کاهش میزان انتقال ویروس کووید ۱۹ در موج فعلی خواهد بود. در این سناریو پیش بینی می‌شود وضعیت فعلی تنها موج شیوع ویروس کرونا خواهد بود. در ماه‌های آینده همه گیری کووید ۱۹ به تدریج کاهش می‌یابد و نرخ ابتلای بیماران جدید کمتر می‌شود.

برچسب ها:
تحقیقات علمی - کووید 19 - ویروس کرونا
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد