محمدرضا شانهساز، روز سه شنبه در همایش روز جهانی غذا، اظهار داشت: واقعیت موضوع را باید بپذیریم که در کشور ما آنچنان که شایسته است به مقوله ایمنی غذا پرداخته نشده و بحث امنیت و کمیت غذا که وزارت جهاد کشاورزی تولیت دارد و فعالیت میکند و در زمینه تولید و واردات وظایف خود را انجام میدهد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در زمینه ایمنی که وزارت بهداشت وظایفی دارد خیلی خیلی کار داریم البته زحمات سالیان گذشته را نادیده نمیگیریم بلکه موضوع بسیار چالش برانگیز و حساس است.
وی افزود: هنوز یادمان هست که دو دهه قبل وقتی به مغازهها و سوپرمارکتها مراجعه میکردیم عمده مواد غذایی که ارائه میشد به شکل فلهای بود و در وزارت بهداشت خیلی زحمت کشیده شد و خیلی تهدیدها و برخوردها را داشتیم تا به جایی رسیدیم که بخش اعظم موادی که اکنون عرضه میشود شناسنامه دار است و مشخص است کجا تولید شده و در کجا باید تأمین شود و به کجا باید برسد.
شانه ساز ادامه داد: هر آنچه در کشور ما اتفاق میافتد با بحث غذا مرتبط است. مثلاً موضوعاتی مانند آلودگی هوا یا سبک زندگی به عنوان آیتمهای اثرگذار بر سلامت عنوان میشود و وقتی به آنچه که رخ میدهد نگاه میکنیم میبینیم بخشی از مردم کشور این معضل را به اندازه شهرهای بزرگ ندارند. اما وقتی صحبت از غذا میشود همه مردم حتی ساکنین روستاها هم درگیر این موضوع هستند و سمومی که مثلاً برای دامها استفاده میشود در تغذیه افراد خود را نشان میدهد. تلاش زیادی صورت گرفته است و برای کاهش نمک و چربی ترانس و…، تلاش شده است ولی تا زمانی که مردم درگیر فرایند نظارت بر مواد غذایی نشوند به نتیجه مطلوب خود نمیرسیم.
وی تاکید کرد: آنچه به عنوان خلاقیت ایرانی به عنوان اولین بار در کشور انجام میشود برچسب «تی تک» است و نشانگرهای رنگی محصولات غذایی آنچنان که شایسته است در اختیار مردم قرار نگرفته و مردم آگاه نیستند چگونه از این امکاناتی که با زحمت شکل گرفته است، استفاده کنند.