محمدمهدی اسماعیلی در این دیدار با تاکید بر گسترش تعاملات دو جانبه در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری با تاجیکستان گفت: اینکه کشورهای ایران و تاجیکستان با یک زبان و بدون واسطه و مترجم با یکدیگر صحبت می کنند، نشان دهنده عمق اشتراکات فرهنگی دو ملت است و مردم و ما دولت تاجیکستان را همانند برادر، دوست و همسایه خود می دانیم.
وی افزود: ایران و تاجیکستان دارای تاریخ کهن مشترکی با یکدیگر هستند که مایه افتخار است و ایرانیان همواره با مردمان این کشور احساس اشتراک و همدلی داشته اند.
اسماعیلی تاکید کرد: سیاست قطعی دولت سیزدهم در جمهوری اسلامی ایران گسترش تعاملات با کشورهای منطقه و کشورهای فارسی زبان و آسیای مرکزی است؛ چرا که همه ما در دایره یک مجموعه واحد و همراه هستیم و این واحد بودن نشان می دهد که دلایل بسیاری برای انجام تعاملات فرهنگی مشترک وجود دارد.
رئیس شورای هنر ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری هفته فرهنگی تاجیکستان در تهران و سایر شهرهای ایران استقبال و حمایت می کند.
وی در عین حال تصریح کرد: بنای ما این است در دوره جدید از فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روابط دو جانبه به ویژه در حوزه های فرهنگی و هنری از جمله فیلم، موسیقی، هنرهای تجسمی، نمایش و ادبیات را تقویت کنیم.
اسماعیلی ادامه داد: دو کشور ایران و تاجیکستان دارای اشتراکات فرهنگی، هنری و تاریخی زیادی با یکدیگر هستند و مردم دو کشور با گسترش تعاملات فرهنگی و هنری می توانند با این اشتراکات آشنایی بیشتری پیدا کرده و از آن بهره مند شوند و وظیفه دولت ها این است تا زمینه بهره مندی ها و آشنایی ها را فراهم کنند.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان، گفت: در این سفر بر گسترش روابط دو جانبه به ویژه آغاز دوباره روابط فرهنگی و هنری تاکید شد و با حضور سفیر جدید تاجیکستان در تهران آمادگی گسترش مناسبات فرهنگی را داریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بر احیای مناسبات مشترک بین دو کشور در حوزه های مختلف تاکید کرد و افزود: می توان برنامه های مشترک برای نوروز به عنوان میراث تاریخی و مشترک تمام فارسی زبان ها در نظر داشت؛ چرا که نوروز متعلق به همه فارسی زبان ها است و از این طریق مردم دو کشور از فرصت هم زبانی و تعلقات فرهنگی مشترک می توانند بهره بیشتری ببرند.
در این دیدار نظام الدین زاهدی سفیر تاجیکستان در تهران هم با اشاره به اشتراکات فرهنگی و هنری میان دو کشور، گفت: در دولت جدید همکاری های دو جانبه فرهنگی دو کشور وارد مرحله جدید می شود و امیدواریم در این دوره همکاری های فرهنگی بیش از گذشته توسعه یافته و اجرایی شود.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهوری کشورمان به تاجیکستان افزود: با سفر آقای رئیسی به تاجیکستان مرحله جدیدی از همکاری های دوجانبه بین دو کشور به ویژه در موضوعات فرهنگی و هنری آغاز شد و این همکاری ها باید در قالب تفاهم نامه های مشترک باید به امضا برسد.
سفیر تاجیکستان در تهران در ادامه سخنان خود به برگزاری هفته فرهنگی این کشور در تهران در قالب شب های شعر، نمایش فیلم، اجرای نمایش، موسیقی تاکید کرد و گفت: برگزاری این هفته ها در تهران منجر به ریل گذاری مناسب در مسیر گسترش روابط فرهنگی و هنری می شود.
وی در پایان با اشاره به اشتراکات فرهنگی و دینی دو کشور افزود: اشتراکات فرهنگی و دینی در طول تاریخ بستر مناسب برای رشد همکاری های فرهنگی بین دو کشور ایجاد می کند.