صبح چهارشنبه سیدجواد حسینی در گردهمایی روز جهانی معلولین که در شهر اهواز برگزار شد، گفت: جمعیت معلولان در جهان، در حدود یک میلیارد نفر است که ۸۰درصد این جمعیت، مربوط به کشورهای در حال توسعه است.
وی افزود: در دنیا بیش از ۱۰۰میلیون کودک دچار نوعی معلولیت هستند و در حدود ۸میلیون نفر از جمعیت ایران نیز دارای نوعی معلولیت هستند.
حسینی تصریح کرد: نام گذاری ۱۲ آذر به عنوان روز جهانی معلولین و هفتهای به نام معلولین برای تغییر نگرش جامعه نسبت به این قشر است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نباید از کلمه مناسب سازی برای معلولین استفاده کنیم بلکه باید از دسترسی پذیری استفاده کرد گفت: باید جامعه را برای معلولان دسترس پذیر و دوستدار انسان کنیم و این جامعه، جامعهای عادلانه، در دسترس، فراگیر، بدون خطر، بدون مانع و عاری از هرگونه آسیب و پاک است و یکی از مشخصههای جدی جامعه دوستدار انسان جامعه دوستدار کتاب، کودک و معلول است.
معاون وزیر با بیان اینکه آخرین مدل توسعه در جوامع، توسعه انسان مبناست گفت: موتور و محرک اصلی توسعه انسان ها هستند، انسان ها منابعی هستند که باید تبدیل به سرمایه انسانی شوند و این رسالت مهم بر دوش آموزش و پرورش است.
وی افزود: جامعهای میتواند سرعت توسعه را به حد مطلوب برساند که همه انسانها را به سرمایه انسانی تبدیل کند و در واقع توسعه فراگیر زمانی رخ میدهد که همه انسانها بویژه معلولین در آن جامعه دخیل باشند.
حسینی با بیان اینکه معلولین بخشی از جامعه انسانی هستند گفت: دانش آموزان با نیازهای ویژه دانش آموزانی هستند که در برخی زمینهها به عنوان برگزیده و پیشرو هستند و آموزش و پرورش استثنایی برای تبدیل این منابع انسانی به سرمایه انسانی و عدالت ترجیحی به وجود آمده است.