غلامعلی رخشانی مهر امروز در برنامه تلویزیونی، با اشاره به آغاز اجرای آئین نامه نحوه محاسبه تعرفه برق از بهمن ماه تصریح کرد: در این مصوبه دو شاخص که مبنای قیمت گذاری بوده و از پیشتر هم در قبوض وجود داشت، تغییری نکرده به عبارت دیگر الگوها و پایه قیمت گذاری بر مبنای الگو هیچ تغییری نکرده و آنچه که تغییر کرده، پله های مصرفی است، به طوری که پله ها اکنون به مصرف تا سطح الگو، ۱.۵ برابر الگو، تا ۲ برابر الگو و بیش از دو برابر الگو تقسیم شده است.
وی درباره عدم تغییر الگوی مصرف با اشاره به این که اکنون به طور مثال در تهران و بیشتر مناطق کشور الگوی مصرف ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه بوده که نسبت به قبل تغییری نداشه است، افزود: براساس آمار سامانه های پرداخت قبوض، در این فصل ۸۵ درصد از مردم در سطح این الگو یا حتی کمتر، برق مصرف می کنند که به این گروه اطمینان می دهیم شاهد تغییری در مبلغ قبوض برق نخواهند بود.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به این که در این فصل تنها ۱۵ درصد از مشترکان هستند که بیشتر از الگو مصرف دارند، اظهار کرد: در تابستان نیمی از برق تولیدی کشور یعنی حدود ۳۰ هزار مگاوات، در بخش خانگی مصرف می شود که ۸۵ درصد از مردم به اندازه نیمی از این میزان (۱۵ هزار مگاوات) از برق بخش خانگی را مصرف می کنند و ۱۵ درصد به اندازه بقیه مصرف برق دارند.
رخشانی مهر در عین حال به رونمایی از گروهی پرداخت که با وجود تعداد قرار گرفتن در اقلیت به لحاظ تعداد، به اندازه ۴ نیروگاه بزرگ برق مصرف می کنند و گفت: از بین ۳۰ میلیون مشترک خانگی، تنها ۶۰۰ هزار مشترک که ۲ درصد از مجموع جمیعت مشترکان خانگی را دربرمی گیرند، بیش از 3000 مگاوات از مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده اند که این میزان به اندازه تولید برق ۴ نیروگاه بزرگ و مصرف برق میلیون ها مشترک عادی است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با تاکید بر این که اگر این ۲ درصد، مصرف برق خود را به نصف کاهش دهند، بخش مهمی از محدودیت های برقی در تابستان از بین می رود، خاطرنشان کرد: همه تمرکز آئین نامه نحوه محاسبه تعرفه برق که از بهمن ماه آغاز می شود، روی کنترل مصارف گروه هایی است که بیش از الگو مصرف می کننند.
رخشانی مهر با بیان اینکه از این پس مردم به جای قیمت برق باید با اصطلاح کیلووات ساعت آشنا شوند چرا که همه مصارف وسایل برقی با این میزان سنجیده می شود، اظهار کرد: استفاده متعارف و درست از وسایل برقی، تنها راهکار کنترل مصرف و نگاه داشتن میزان مصرف در سطح الگواست. به طور مثال وقتی دمای آسایش براساس اصول علمی و پزشکی ۲۵ درجه سانتیگراد است، تنظیم کولر روی دمای پایین تر از ۲۵ درجه، به معنای مصرف و استفاده نامتعارف تلقی می شود.
وی همچنین با ارائه مثالی دیگر توضیح داد: استفاده به اندازه از سیستم روشنایی در مکانی که حضور داریم، متعارف و روشن نگه داشتن لامپ ها در مکانی که حضور نداریم، نامتعارف است و باعث خروج از الگوی مصرف می شود. آئین نامه نحوه محاسبه تعرفه برق تنها به دنبال افزایش توجه مردم به میزان مصارفشان است چرا که هرچه مصارف در سطح الگو باشد، می توان شبکه برق پایداری داشت.