احمد وحیدی در دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام، بیان کرد: مسئله آسیبهای اجتماعی از جمله فوریترین و مهمترین موضوعاتی است که باید به آن بپردازیم. ضمنا موضوعی است که بسیار نگاه علمی و دقیق باید به آن داشته باشیم؛ هم موضوعی است که نقطهای و هم سراسری به آن نگاه میشود. آسیبهای اجتماعی از یک طرف جغرافیامند هستند؛ به یک سرزمین و به یک منطقه توجه خاصی است که ممکن است نوع آسیبهایش متفاوت باشد. از یک جهت گستره ملی آن و بلکه گستره جهانی آن، مفاهیم مشترک و نگاههای مشترک ملی و حتی بین المللی، دست اندرکار فهم عمیق این موضوع است.
وزیر کشور ادامه داد: مسئله آسیبهای اجتماعی از جمله فوریترین است؛ به دلیل اینکه اگر به موقع و با فوریت به موضوع نپردازیم و دچار زمان و به موضوع مزمن تبدیل شود، حل آن بسیار مشکل میشود. پس باید به فوریت به آن پرداخته شود. مهم است؛ زیرا آنچه که زیربنای همه حرکتهای اصیل است، وضعیت اجتماعی است.
وحیدی خاطرنشان کرد: مسائل اقتصادی، مسائل سیاسی و فرهنگی، عادات و سنن، وقتی در ظرف جامعه ریخته میشود، یک مجموعه پیچیدهای را درست میکند که وقتی به مسائل اجتماعی نگاه میکنیم، عوامل موثر آن، همه اینها هستند.
وی یادآور شد: به همین دلیل موضوع، موضوعی پیچیده میشود. موضوعی که به خاطر پیچیدگیاش باید نگاه عمیق و علمی به آن شود. ضمن اینکه همه عوامل موثر در بروز این عوامل و آسیبهای اجتماعی و میزان تاثیر هرکدام باید شناخته شود، اما وقتی این تاثیرها با هم ترکیب میشوند، ممکن است پدیده دیگری را به وجود آورد که فهم پیچیدگی و حتی فهم عوامل موثره در شکل گیری آن و فهم راهبردهای مواجهه با آن احتیاج دارد که بسیار عمیق به موضوع توجه شود، لذا موضوع از ابعاد مختلف قابل توجه است.