جواد اوجی اظهار کرد: خوشبختانه با تلاش همکاران و متخصصان وزارت نفت و برداشت حداکثری از میدانها بهویژه در میدان مشترک پارس جنوبی به رقم ۷۰۵ میلیون مترمکعب در روز رسیدیم. این در حالی است که متأسفانه براساس بررسیهای وزارت نفت در ابتدای آغاز بهکار این دولت، آمار ذخیرهسازیهای سوخت مایع در نیروگاهها و صنایع نسبت به پارسال ۲۵ تا ۳۰ درصد پایینتر بود و پیشبینی میشد زمستان امسال ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون مترمکعب کسری گاز داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به این شرایط، وزارت نفت اقدامات کوتاهمدت برای گذراندن فصل سرمای ۱۴۰۰ و اقدامهای میانمدت و بلندمدت برای رفع مشکل کسری گاز و محدود کردن سوخت نیروگاهها در سالهای آینده را در دستور کار قرار داد.
وزیر نفت، افزایش کرایه نفتکشهای جادهپیما ویژه حمل سوخت را از دیگر اقدامها برشمرد و ادامه داد: خوشبختانه این مهم در همان ابتدای آغاز بهکار دولت مصوب شد و انگیزه دوچندانی به تانکرهای سوخترسان برای نیروگاهها شد.
وی با اشاره به شناسایی چالشها و مشکلات پارسال نیروگاهها و صنایع در مناطق مختلف کشور افزود: در همان ماههای نخست، توانستیم ۱.۵ میلیارد لیتر بیشتر از پارسال ذخیرهسازی سوخت مایع را برای نیروگاهها و صنایع داشته باشیم.
وزیر نفت افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف را یکی از دیگر اقدامهای انجام شده خواند و اظهار کرد: پس از سال ۹۴ تا امسال هیچگونه افزایش قیمتی برای مشترکان پرمصرف گاز انجام نشده بود که در این دولت از ابتدای آذرماه افزایش قیمت گاز برای مشترکان پرمصرف که ۲۵ درصد از مجموع مشترکان را شامل میشوند و ۵۰ درصد مصرف گاز را دارند، عملیاتی شد که این اقدام منجر به کاهش ۲۵ تا ۳۰ میلیون مترمکعب گاز در ماههای سرد امسال شد.
اوجی انجام عملیات سوآپ گازی بین ترکمنستان، ایران و آذربایجان از ۱۰ دیماه در اوج سرما را از دیگر اقدامهای کوتاه مدت عنوان و تصریح کرد: امسال نیز شاهد سرمای کمسابقهای در کشور بودیم و بیشتر استانها دمای منهای ۲۰ تا ۲۷ درجه را داشتند که خوشبختانه با همت و تلاش همکاران در وزارت نفت، تولید گاز در بخش بالادست و بخش فرآورش و انتقال گاز، زمستان امسال را بدون قطعی گاز برای بخش خانگی پشت سر گذاشتیم.
وی به محدودیتهای گازرسانی به صنایع و نیروگاهها اشاره کرد و گفت: پیش از این محدودیتها، تأمین سوخت مایع برای صنایع عمده و نیروگاهها در نظر گرفته شده بود که به محض اینکه مصرف گاز بهویژه در بخش خانگی و تجاری افزایش مییافت، گاز این صنایع محدود میشد و از سوخت مایع استفاده میکردند و اجازه داده نمیشد که فعالیت این صنایع متوقف شود و قیمت سوخت مایع نیز به قیمت سوخت گاز محاسبه شد.
وزیر نفت در توضیح برنامههای وزارت نفت برای سالهای آینده با اشاره به امضای ۴.۵ میلیارد دلار قرارداد با پیمانکاران و سازندگان داخلی و خارجی برای توسعه میدانهای مستقل گازی و افزایش برداشت از میدانهای مشترک گازی طی این مدت، اعلام کرد: از این طریق حفظ و نگهداشت تولید گاز و در عین حال افزایش برداشت گاز در سال ۱۴۰۱ و سالهای آینده محقق میشود.