مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه صنف بارفروشان در برنامه تیتر امشب در خصوص چالشهای پیش روی جهش تولید در بخش کشاورزی گفت: در حال حاضر کشاورزی در کشور ما علمی نیست و الگوی کشت کشاورزی مناسب نداریم.
وی ادامه داد: به طور مثال در حوزه مرکبات میزان مصرف داخلی ۱.۵ میلیون تن است اما ۲.۵ میلیون تن کشت میشود و عرضه و تقاضا متعادل نیست.
دارایی نژاد بیان کرد: تقاضای ما از وزارت کشاورزی این است که بر بخش کشاورزی نظارت داشته باشند تا انواع محصولات از جمله مرکبات به میزان بیشتر از مصرف کشت نشود. باید کارگروهی از اتحادیه بارفروشان باغداران گمرک وزارت کشاورزی وزارت صمت تشکیل شود تا همه مسائل تولید و صادرات بخش کشاورزی را پیگیری کند.
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان افزود: ایران تنها کشوری است که ۴ فصل میوه دارد اگر کشاورز علمی کار کند و به روز شوند میتوانیم جهش تولید مناسبی در این حوزه داشته باشیم و صادرات را توسعه دهیم.
قیمت لیموترش شکسته میشود
در ادامه بیابانی نایب رئیس خانه کشاورز تصریح کرد: کمتر کشوری مثل ما قادر به تولید محصولات فصلی کشاورزی است. برای برون رفت از مشکلات موجود باید پایش مستمر از بازارهای هدف صورت بگیرد تا صادرات مواد غذایی و رایزنی برای توسعه صادرات انجام گیرد.
وی افزود: تنها چیزی که به بخش کشاورزی آسیب میزند عدم اجرای الگوی کشت و عدم حضور در بازارهای هدف جهانی است. بازرگانان ما بیشتر علاقمند هستند واردکننده باشند تا صادرکننده.
بیایانی تصریح کرد: در کشت برنج تواناییهایی داریم اما با مشکل اساسی در مکانیزاسیون کاشت و داشت و برداشت مواجه هستیم.
وی تاکید کرد: قیمت لیمو ترش شکسته میشود.
شایق رئیس انجمن برنج در ادامه تصریح کرد: امسال در شرایط خاصی هستیم بعد از چند سال خشکسالی بهار خوبی داشتیم و استانهایی که پارسال مشکل کم آبی داشتند امسال کشت خوبی دارند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا جایگاه صادرات برنج نداریم؟ گفت: ما هنوز تأمین کامل برنج داخلی نداریم در استانی مثل خوزستان که ارقام خاصی برنج تولید میکند میتوانیم بحث صادرات را در حجم کم داشته باشیم.
شایق بیان کرد: امسال با وجود اینکه تلاش برای جهش تولید میشود اما بخشنامه ممنوع کشت بودن برنج در برخی استانها هنوز لغو نشده است.
وی افزود: نکته دوم این که ابزار کار نیاز داریم. در مکانیزاسیون داریم درجا میزنیم. در ماشین آلات و تأمین نهادهها هنوز مشکل داریم.
شایق تصریح کرد: در دو بخش آمار و برنامه ریزی مشکل داریم. آمار مستند و سیستم یکپارچه اطلاعات در حوزه کشاورزی وجود ندارد. باید برنامه ریزی کوتاه مدت میان مدت و بلند مدت در بخش کشاورزی انجام شود.