پایگاه خبری رویش افکار

سید حمید جمال‌الدینی   درباره ماهیت جمعیت هلال احمر، گفت: هلال احمر برخاسته از جمع نظر داوطلبان و ایجادگر تعادل هوشمندانه میان فرایندهای آمادگی و پاسخ است. در چند سال اخیر یا حتی شاید در چند دهه اخیر، علیرغم توجه به آمادگی همچنان حرکت جمعیت هلال احمر بر محوریت پاسخ دهی بوده است.

معاون اسبق آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر مدافعه گری و مطالبه‌گری از حقوق مردم را موضوعی مهم دانست و عنوان کرد: در جمعیت هلال احمر یکی از وظایف بسیار مهم ما مدافعه گری و مطالبه گری از حقوق مردم، خصوصاً اقشار آسیب پذیر و افراد در معرض خطر است. هلال احمر جمعیتی عام المنفعه بوده و در اهدافش تسکین آلام بشری، کرامت انسانی، فعالیت‌های بشر دوستانه بیان شده است. ما در جمعیت هلال احمر برای تسکین آلام بشری، کاهش اضطراب مردم، پیشگیری از بروز خطرات مدافعه گری می‌کنیم.

جمال‌الدینی افزود: مطالبه گری و مدافعه گری یکی از شاخصه‌های اصلی برنامه جمعیت هلال احمر است و به عنوان یکی از پیوست‌های مهم باید در تمام برنامه‌ها لحاظ شود.

وی تصریح کرد: هلال احمر جمعیتی است که به انسان‌ها به دور از فرقه، مذهب، مقام، عنوان، سمت، جنسیت، نوع تفکر نگاه می‌کند و اساس و پایه فعالیت‌های خود را خدمت به انسان‌ها تعیین می‌کند. آیا دیدید یک امدادگر در حین حادثه سوالی از مذهب و مقام آدم‌ها داشته باشد و بعد خدمت کند. امدادگر اول نجات می‌دهد و بعد خوشحال از اقدام نجات بخش خود است. لازم است این نگاه در ساختار ستاد هلال احمر نیز نهادینه شود.

وی تاکید کرد: معیارهای ارزیابی در جمعیت هلال احمر، تعداد عملیات‌های انجام شده، تعداد چادرهای توزیع شده، تعداد آموزش، تعداد اعضای داوطلب و تعداد امدادگران است. همه اینها شاخصه‌هایی بوده‌اند که بعضاً بر محوریت مقوله پاسخ دهی استوار بودند. هر چند بعضی از آنها در مرحله آمادگی هم مؤثر می‌باشند، ولی نگاه ذهنی ما به آمادگی، افزایش نوآوری، افزایش ظرفیت یا کاهش ریسک است. این نیاز به یک بازنگری در برنامه‌ها و هدایت هوشمندانه دارد.

سخنگوی سابق جمعیت هلال احمر در پاسخ به این سوال که آیا افزایش تعداد عملیات‌ها برای جمعیت هلال احمر خوب است و عملکرد مثبت ما را ارزیابی می‌کند یا خیر، گفت: افزایش تعداد عملیات‌ها در جای خود عملکرد مثبت جمعیت هلال احمر را از جهت تسریع در پاسخ دهی به نیاز مردم نشان دهد، اما در فاز پیشگیری و آمادگی باید کاری کنیم که نیاز به تعداد عملیات‌ها کاهش یابد. بنابراین لازم است برنامه ریزی کنیم تا بتوانیم به صورت زبر دستانه این تغییر را انجام دهیم.

جمال‌الدینی با بیان اینکه هلال احمر باید منافع عمومی را در نظر بگیرد، اظهار داشت: در جلسه‌ای بعد زلزله در شهرستانی، تصمیم بر این شد بخشی از خانه‌هایی که مقاومت ندارند برای جلوگیری از حادثه بعدی و اثرات آن تخریب شوند، ولی از سوی دیگر این خانه‌ها محل اسکان اقشار آسیب پذیری بود که شاید به خاطر عدم تمکن مالی و بخاطر اجاره بهای خیلی کم در آن خانه‌ها زندگی می‌کردند. با توجه به این شرایط جمعیت هلال احمر نمی‌تواند به خودی خود تصمیم بگیرد و نسخه‌ای برای کاهش خطرپذیری ارائه کند.

وی تاکید کرد: اگر ذهن ما درگیر این مساله شد که این افراد آسیب پذیرند و در صورت تخریب منازل، معلوم نیست کجا و چطور زندگی خواهند کرد، جمعیت ما حکمت محور و خرد محور می‌شود.

معاون اسبق آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر با بیان اینکه حتی در عملیات‌های امدادی نیز باید تمام جهات آسیب به افراد سنجیده شود، افزود: چرایی ما حفظ کرامت انسانی، زندگی بهتر، کمال انسان‌ها، اخلاق و در نهایت خداگونه شدن است. این چرایی، نگاه ما را فقط از یک سری نسخ ترجمه شده و آموزش‌های موجود درباره یک موضوع تغییر می‌دهد و توجه ما را به تمام ابعاد جلب می‌کند.

برچسب ها:
سید حمید جمال الدینی - هلال احمر جمهوری اسلامی ایران - امداد رسانی
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد