پایگاه خبری رویش افکار

 باقر لاریجانی، در جلسه شبکه ملی تحقیقات استئوپروز کشور، با اشاره به تقابل بین بیماری کووید ۱۹ و بیماری‌های غیر واگیر، افزود: آمارها نشان داده اند که در افرادی که دچار ریسک فاکتورهای بیماری‌های غیر واگیر هستند، نوع شدیدتر بیماری کووید -۱۹ را تجربه خواهند کرد.

وی تصریح کرد: مطالعه جدید آیموس داده‌های ارزشمندی را در مورد کشور فراهم می‌کند که متأسفانه پاندمی کووید ۱۹ مشکلاتی را در عملیاتی کردن این مطالعه ایجاد کرده است که امیدواریم هر چه سریع‌تر این مطالعه از سر گرفته شود.
وی بیماری استئوپروز را یکی از معضلات جدی بهداشت عمومی کشور خواند که در سطح منطقه و دنیا نیز بار ناشی از این بیماری خاموش در خور توجه است.

لاریجانی در ادامه به همکاری پژوهشگاه با بنیاد بین المللی پوکی استخوان اشاره کردند و گفتند: این مرکز تنها مرکز همکار سازمان بهداشت جهانی در منطقه EMRO است که متمرکز بر استئوپروز است.
نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری و مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت افزود: بر اساس گزارش‌های جهانی، یک دهم از زنان بالای ۶۰ سال و دو سوم زنان بالای ۹۰ سال درگیر پوکی استخوان هستند.

وی بر لزوم برنامه ریزی وسیع برای پایش سنجش تراکم استخوان تاکید کرد و ادامه داد: بر اساس مطالعات ۱۰ درصد افزایش BMD در سنین قبل از یائسگی می‌تواند ۱۳ سال وقوع استئوپروز را به تعویق بیندازد.

لاریجانی با بیان اینکه سالانه ۹ میلیون شکستگی در سراسر جهان رخ می‌دهد، خاطرنشان کرد: هر ۳ ثانیه ۱ نفر در جهان شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می‌کند و ۱ زن از هر ۳ زن و ۱ مرد از هر ۵ مرد بالای ۵۰ سال دچار شکستگی می‌شوند.

وی ادامه داد: ۸۰ درصد افرادی که در معرض شکستگی هستند به نوعی شکستگی را تجربه کرده اند، اما متأسفانه بعد از درمان شکستگی مورد پیگیری از نظر پوکی استخوان قرار نگرفته اند.

لاریجانی با بیان اینکه پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ میزان شکستگی مخصوصاً در ناحیه لگن در مردان سه برابر افزایش یابد ادامه داد: اگرچه ۶۱ درصد از شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان در زنان رخ می‌دهد، اما مردان هم در معرض خطر قرار دارند.

وی افزود: با توجه به اینکه شکستگی استقلال بیمار را با اختلال مواجه می‌کند، هزینه‌های بسیاری هم بر فرد و هم بر سیستم بهداشت و درمان وارد می‌شود طوری که تا سال ۲۰۳۰ هزینه ناشی از بیماری پوکی استخوان ۲۷ درصد افزایش خواهد یافت.

لاریجانی در ادامه به وضعیت نامطلوب نمایه توده استخوانی در جمعیت خاورمیانه اشاره کرد و تصریح کرد: شکستگی‌های لگن در جمعیت ساکن در این منطقه ۲ الی ۳ برابر میانگین دنیا است و متأسفانه کشور ما نیز با توجه به قرار گرفتن در چنین جغرافیایی از این شرایط مستثنی نیست، به طوری که ۱۲ درصد شکستگی‌های خاورمیانه در ایران رخ می‌دهد و ایران ۸۵/. درصد از بار جهانی شکستگی لگن را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: در همین راستا پژوهشگاه علوم غدد نیز نگاه نظام مندی برای مدیریت این بیماری در اختیار گرفته و همزمان با مراکز پیشگام جهانی در این زمینه در حال فعالیت است. دکتر لاریجانی به اهمیت افزایش آگاهی عمومی و مراقبت‌های بعد شکستگی اشاره کرد.

برچسب ها:
باقر لاریجانی - پوکی استخوان - انجمن غدد درون ریز و متابولیسم ایران
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد