پایگاه خبری رویش افکار

 تفاهم نامه همکاری مشترک در خصوص فعالیت‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری، میان دانشگاه "شهید بهشتی" (از جمله دانشگاه های وزارت علوم)، و دانشگاه "علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی" (زیرمجموعه وزارت بهداشت)، با حضور روسا و جمعی از مدیران دو دانشگاه، در محل دانشگاه شهید بهشتی منعقد شد.

حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با اشاره به اینکه این دانشگاه مسئولیت و ماموریت همگرایی با دانشگاه های زیرمجموعه وزارت علوم را در دو محور "توانبخشی" و "سلامت اجتماعی" به عهده دارد و تفاهمنامه با دانشگاه تربیت مدرس نیز از جمله این همکاری هاست، رسالت و حیطه فعالیت این دانشگاه را متفاوت از دانشگاه های علوم پزشکی ذکر کرد.

وی با ارائه آماری از جمعیت مخاطبان و نیازمندان به خدمات توانبخشی و تجهیزات کمک توانبخشی، گفت: بررسی ها نشان می دهند که ۷۵ درصد عوامل تامین کننده سلامت را باید در خارج از سیستم نظام سلامت جستجو کرد.

خانکه افزود: ۳۰ درصد جامعه نیاز به خدمات توانبخشی دارند، ۱۰ درصد جامعه را معلولان تشکیل داده و حدود ۱۰ درصد نیز به سالمندان اختصاص دارد که تا ۲۰ سال آینده به ۲۵ درصد می رسد.

وی با بیان مثال هایی از نیازهای معلولان و سالمندان برای توانبخشی، گفت: توانبخشی، به معنی "زندگی مستقل و با احترام در جامعه است" و افرادی که محدودیت یا معلولیتی دارند، بتوانند فعالیت های روزانه را تا حد امکان بطور مستقل انجام بدهند و در جامعه حضور داشته باشند.

وی افزود: از طرفی، با توجه به اینکه شاخص تولید نسلی در کشورمان رو به پائین است و رشد جمعیت بشدت رو به پائین است، انتظار می رود که جمعیت سالمندی، افزایش شدیدی داشته باشد و در آینده، با سونامی سالمندی روبه رو شویم.

خانکه تصریح کرد: بنابر این، قشر سالمندان، معلولان و افراد دارای محدودیت در جامعه هستند که نیاز به خدمات توانبخشی با دانش روز دارند. به عنوان مثال، حجمی از افراد که آسیب نخاعی می بینند، قادر به احساس گرما یا سرمای آب نیستند و گاه دچار سوختگی می شوند. یا آنچه که بیشتر در میان سالمندان اتفاق می افتد، سقوط است که متاسفانه منجر به شکستگی استخوان می شود و در واقع، سقوط، یکی از پرهزینه ترین اتفاقات برای سالمندان در ایران و جهان محسوب می شود، ضمن آنکه، اختلالات شناختی که در سالمندان بروز می کند، سبب مشکلات متعدد برای آنان خواهد شد که شاید تکنولوژی بتواند کمک کند تا سنسورهای هشدار دهنده و یا ایربک هایی برای جلوگیری از آسیب بیشتر بر سالمندان، طراحی شود.

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اظهار داشت: متخصصان حوزه سلامت و توانبخشی، نیازهای این جمعیت آسیب پذیر را بخوبی می شناسند ولی نیاز است که مانند دانشگاه های معتبر دنیا، در کنار هم قرار گرفته و با هم کار کنند و در طراحی پروژه های مشترک مربوط به این جمعیت، با ارتباط مستقیم دو حوزه دانشگاهی در وزارت علوم و بهداشت، از امکانات دو وزارت و گرنت های داخل و خارج از کشور در حمایت از این پروژه ها استفاده شود، و در کنار این نوع فعالیت ها، دوره های آموزشی برای دانشجویان و اعضای هیات علمی دو دانشگاه برگزار شود.

وی، همکاری مشترک دو دانشگاه را اتفاق مبارکی دانست، و افزود: حوزه های مشترک کار بین دو دانشگاه، بسیار است و با حمایت هیات رئیسه دو دانشگاه بتوانیم برای اولین بار ارتباط خوبی را بین صنعت و نظام سلامت در جهت رفع نیاز اقشار آسیب پذیر جامعه ایجاد کنیم.

برچسب ها:
حمیدرضا خانکه - دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی- سالمندی
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد