پایگاه خبری رویش افکار

«حسن مرادی» ، در خصوص اثرات مثبت امنیتی قرارداد گازی ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان، اظهار داشت: سوآپ گازی سه جانبه یکی از مهمترین اتفاقات در حوزه انرژی در چند سال گذشته بوده و در جای خود بسیار مثبت ارزیابی می‌شود.

وی افزود: متاسفانه در دولت قبل، بدون دلیل گفته شد که سوآپ گازی به نفع کشور نیست،  واردات گاز به ایران را متوقف کردند که خسارت زیادی را به کشور وارد کرده و مشکلاتی هم پدید آورد. طبیعی بود که ترکمنستانی‌ها از این واقعه دلسرد، ناامید و نگران شوند.

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: خوشبختانه در اثر اقداماتی که رئیس‌جمهوری جدید انجام دادند بنا شده است که گاز سوآپ شده به ایران آمده و از ایران به جمهوری آذربایجان برود و احتمال اینکه به ترکیه هم ارسال شود وجود دارد؛ بنابراین ما این قرارداد را یک رخداد مبارک می‌دانیم و امیدواریم که دولت موفق شود و آن فرصتی را که در دولت‌های قبلی از دست رفته است، بازیابی و جبران کرده و از مزایای آن سود ببرد.

مرادی در خصوص دستاورد پیمان شانگهای و قراردادهایی نظیر قرارداد گاز ایران و ترکمنستان که منجر به افزایش اقتدار ایران در مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای و مذاکرات هسته‌ای شود، بیان کرد: عضویت در پیمان شانگهای به عنوان ناظر، مراحلی داشته است که باید سپری می‌شد اما در نهایت عضویت در این پیمان بخشی از جسارت دولت سیزدهم بوده است که توانسته موفق شود.  

وی همچنین خاطرنشان کرد: به طور قطع چنین اقداماتی همچون پازل‌هایی هستند که وقتی چیده شوند یک مجسمه و هیأتی را تشکیل می‌دهند که ارزشمند است؛ بنابراین ما معتقد هستیم هر قدمی در جهت دیپلماسی انرژی برداشته شود در تحکیم روابط کشور با سایر کشورها کمک می‌کند و امنیت انرژی را در منطقه بالا می‌برد.  

این کارشناس حوزه انرژی در ادامه افزود: زمانی که جمهوری آذربایجان و ترکمنستان از این تجارت منتفع شوند در خصوص روابط خود با جمهوری اسلامی ایران قدردان خواهند بود و چنین مسائلی می‌تواند به محکم شدن روابط سیاسی و اقتصادی در منطقه و غرب آسیا کمک کند.

مرادی همچنین بیان کرد: ما یک زمانی به مذاکرات هسته‌ای می‌رفتیم که ذخایر هسته‌ای اورانیوم کمی داشتیم که البته جمهوری اسلامی از این فرصت به خوبی استفاده کرده و امروز ذخایر مناسبی از اورانیوم را دارد که مقدار آن را به صورت شفاف به آژانس انرژی اتمی گزارش کرده است؛ بنابراین در حال حاضر مشکلی نداریم و برای تحقیقات به اندازه کافی ذخیره داریم. بدون نگرانی امیدواریم در مذاکرات با تبادل امتیازات هم‌سنخ به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه باید دولت یک تصمیم قاطع بگیرد،  ابراز کرد: سیاست قبلی یک بام و دو هوا و تعلل غربی‌ها به اقتصاد ما بسیار لطمه وارد کرده است که باید به آن خاتمه دهیم و تکلیف خود را با غرب روشن کنیم، تیم مذاکره کننده ایرانی در حال حاضر در کنار حفظ منافع و اقتدار کشور، بهانه ها را از غرب گرفته و اجازه داده است مذاکرات پیش برود تا آمریکا بفهمد که مقصر آنها هستند که در مذاکرات به ما ظلم کردند.

این کارشناس حوزه انرژی خاطرنشان کرد: درباره گاز معتقد هستم که با سایر کشورها همچون پاکستان هنوز هم روزنه‌ای برای تبادل گازی وجود دارد به شرط اینکه سرمایه گذاری کلانی در بخش گاز داشته باشیم و بخشی از منابع خود در عسلویه و پارس جنوبی را در معرض فروش بگذاریم.

به گزارش ایرنا،  روز یکشنبه (۷ آذرماه) قرارداد سوآپ گاز ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از مسیر ایران به امضا رسید. بر اساس این توافق، سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد متر مکعب گاز ترکمنستان از خاک ایران به جمهوری آذربایجان تحویل خواهد شد.

برچسب ها:
ترکمنستان- مذاكرات هسته ای- گاز رسانی
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد