پایگاه خبری رویش افکار

به گزارش ایسنا، علی رسولیان در نشستی خبری اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۱۲ هزار واحد راکد و غیرفعال در داخل و بیرون شهرک‌های صنعتی مورد بررسی و پایش قرار گرفتند. در نهایت با کمک مشاوران این سازمان، استانداران و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ۲۰۶۷ واحد احیا شد که نسبت به سال  ۱۳۹۹ رشد ۴۰ درصدی داشته و ۱۵ درصد از تعداد واحدهای راکد زیرمجموعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی کاسته شده است

 به گفته وی ۱۶۰۰ مورد از این واحدها در داخل شهرک‌ها و ۴۵۰ واحد در بیرون از شهرک‌ها احیا شدند و ۳۶ هزار شغل جدید با احیای این واحدها نیز ایجاد شد. برنامه امسال این سازمان نیز احیای ۲۰۰۰ واحد راکد و غیرفعال است.

کمبود نیروی کار در شهرک‌ها

معاون وزیر صمت در پاسخ به سوال ایسنا، درباره تمهیدات این سازمان برای حل مشکل تامین نیروی کار در شهرک‌های صنعتی، گفت: متأسفانه در برخی شهرک‌ها و نواحی صنعتی مانند قم، قزوین و تهران با کمبود نیروی کار مواجه هستیم که در این رابطه ۱۱ محور شناسایی شده و یکی از محورها، فراهم کردن زمینه اسکان برای فعالان واحدها در کنار شهرک‌ها است. در این رابطه با وزارت راه و شهرسازی تفاهمنامه‌ای امضا و ۳۵۰ هزار نفر از فعالان واحدها را برای اسکان نیز شناسایی شده‌اند.

وی در مورد شهرک‌های خصوصی نیز اظهار کرد: سیاست ما واگذاری شهرک‌ها است که در حال حاضر ۶۲ شهرک بخش خصوصی در کشور فعال است که تمام فرآیند تأمین زیرساخت‌ها به عهده خودشان است و سازمان فقط در بحث قیمت‌گذاری، نحوه فعالیت و پرداخت تسهیلات وارد مشارکت می‌کند.

۷۷۰ هکتار زمین پس گرفته شد

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۸۰۰ واحد صنعتی واحد جدید به بهره برداری رسید که رشد ۱۳ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ داشت، تصریح کرد: بیش از ۱۹ هزار هکتار از اراضی که به هر دلیل به بهره برداری نرسیده بودند و مدت زیادی از قرارداد گذشته بود نیز وارد فرآیند فسخ شدند که ۷۷۰ هکتار از این اراضی نیز تاکنون پس گرفته شده است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین گفت که با پایش طرح‌های موجود شهرک ها و نواحی صنعتی، سال گذشته اراضی در مرحله تخصیص ۷ درصد کاهش داشت، اما اراضی در مرحله دیوار کشی ۲۲ درصد و اراضی در مرحله نصب ماشین آلات بیش از ۳۰ درصد رشد داشتند.

صادرات ۲.۵ میلیارد دلاری بنگاه‌های کوچک و متوسط

رسولیان با بیان اینکه بر اساس خوداظهاری واحدها، سال گذشته بنگاه‌های کوچک و متوسط نزدیک به ۲.۵ میلیارد دلار صادرات داشتند، تصریح کرد: حدود ۱۰ درصد کل صادرات مربوط به شهرک‌ها است، اما در این زمینه آمار دقیقی وجود ندارد.

ساخت شهرک‌های خورشیدی

وی همچنین از ساخت شهرک‌های خورشیدی خبر داد و گفت: با توجه به طولانی شدن فرآیند اخذ زمین، اتصال به شبکه برق و فرآیند کمیسیون‌های زیربنایی استان‌ها، تفاهم‌نامه‌ای با وزارت نیرو تنظیم شد.  در این زمینه هفته گذشته ساخت شهرک خورشیدی در استان قزوین مصوب شد، اما مسئولیت اصلی اجرای این مهم با وزارت نیرو است.

به گفته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با توجه به شرایط کشور، بروز خشکسالی و کمبود آب، قطعی برق در سال گذشته و در سال جاری قابل پیش‌بینی است و به همین دلیل به سمت توسعه DG ها و CHP‌ ها حرکت کرده‌ایم که در کوتاه‌مدت قابلیت بهره‌برداری دارند.

ساخت شهرک‌های صنعتی مشترک با دیگر کشورها

رسولیان به برنامه‌ریزی برای ساخت شهرک‌های صنعتی مشترک با کشورهای ترکیه، عراق و ارمنستان اشاره کرد و گفت: اکنون مذاکراتی با کشور عراق و ارمنستان در حال انجام است. اما اصلاح قوانین و مقررات، از جمله ملزومات اجرای موفق این طرح‌ها است.

حذف امضاهای طلایی

این مقام مسوول درباره شفاف‌سازی و حذف امضاهای طلایی در این سازمان نیز گفت: مقدمه این کار، شناسایی فرآیندهای سازمان و در مرحله بعد حرکت دادن آنها به سمت الکترونیکی کردن و قرار دادن آنها در اختیار همه است. در این راستا در مرحله نخست فرآیند واگذاری اراضی الکترونیکی شد.

معافیت شرکت‌های دانش‌بنیان از حضور در مزایده واگذاری زمین 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه از معافیت شرکت‌های دانش‌بنیان از حضور در مزایده واگذاری زمین این سازمان از سال گذشته خبر داد و گفت:  اراضی موجود با اولویت به آنها واگذار شده و همچنین اقساط طولانی‌مدت تا ۶۰ ماه و تخفیف ۱۰ درصدی برای حق ارائه خدمات به این شرکت‌ها داده شد.

به گفته وی سال قبل ۴۸ هکتار زمین طی ۱۴۸ فقره قرارداد به شرکت‌های دانش‌بنیان واگذار و در مراکز فناوری و کسب وکارهای این سازمان نیز دفاتر با اولویت به این شرکت‌ها واگذار شد.

جدیدترین وضعیت شهرک‌ها

این مقام مسئول  با بیان اینکه در حال حاضر ۸۴۱ شهرک و ناحیه صنعتی فعال و ۱۰۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در کشور وجود دارد، گفت: ۲۶ شهرک و ناحیه صنعتی سال قبل مصوب شد. همچنین بیش از ۴۸ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در شهرک‌ها فعال است و  نزدیک یک میلیون نفر در این واحدها شاغل هستند. همچنین برای ۷۴۰۰ طرح سال قبل قرارداد واگذاری امضا شده که یعنی این طرح‌ها متقاضی راه اندازی بودند و پیش بینی می‌شود امسال هم بیش از ۷۰۰ قرارداد واگذاری داشته باشیم.

به گفته وی ۵۲ شهرک صنعتی تخصصی در کشور وجود دارد که به‌ویژه در زمینه‌های مواد شیمیایی و ماشین‌آلات فعالیت دارند.  ۱۰ شهرک فناوری مصوب نیز در کشور وجود دارد و توسعه این شهرک‌ها نیز در دستور کار است.

هایپرلینک : http://isna.ir/xdLrsC

برچسب ها:
شهرک‌های صنعتی
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد