پایگاه خبری رویش افکار

به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، موجودات زنده همیشه الهام‌بخش تحقیقات برای ساخت ربات‌های نرم بوده‌اند تا در نهایت ربات‌هایی با قابلیت انجام کارهای پیچیده ساخته شود. با این حال ربات‌هایی که تاکنون ساخته شده، عاری از حس بوده و نمی‌توانند مانند انسان قابلیت حسگری داشته باشند.

به تازگی محققان دانشگاه ملی سنگاپور موفق به ساخت رباتی شدند که می‌توان آن را با یک حسگر فشاری ترکیب کرد و همچنین حسگرهای دما و یک عملگرد را به آن اضافه کرد. این ساختار در حدود ۱۱۵ میکرون ضخامت دارد.

این ربات دارای توانایی حرکت با استفاده از نور، می‌تواند همانند موجودات زنده هم‌زمان فشار و دما را حس کند. این ربات با درک پیچیده‌ای از وضعیت بدن خود و همچنین محیط اطراف، به ربات نرم شهرت پیدا کرده است.

هو گیم وی از محققان این پروژه می‌گوید: ما ساختاری با فیلم لایه نازک ساختیم که روی آن حسگر دمایی پیروالکتریک و حسگر فشاری پیزورسیست قرار دارد که قابلیت فعال شدن هم‌زمان دارند. با این طراحی، تولیدکنندگان می‌توانند ربات‌های کوچک قابل تنظیمی بسازند که هم‌زمان فشار و دما را حس می‌کند.

ژیائو کیائو وانگ از محققان این پروژه می‌گوید: کامپوزیت لایه‌نازک منولیتیک انعطاف‌پذیری که ما ساختیم به ما اجازه می‌دهد تا الگوهای دلخواه برای حسگری و عملگری تولید کنیم. این ساختار قابلیت تبدیل شدن به محصول دو یا سه بعدی را دارد و می‌توان با کمک آن ابعاد ربات نهایی را کاهش داد.

پژوهشگران این پروژه با استفاده از این فناوری یک رونده رباتیک ساختند که در سطوح با توپوگرافی مختلفی حرکت می‌کند. این گروه، نمونه‌ای شبیه به دست انسان نیز ساختند که دارای توانایی پذیرش حس ناشی از حرکت عضلات، تشخیص حس گرما و سرما و همچنین درک نرمی و سختی است.

این گروه در حال ساخت نمونه‌ دیگری هستند که بتواند راه برود، بچرخد و بدون سیم قادر به تشخیص شدت نور، سرعت باد و حضور انسان باشد.

برچسب ها:
فناوری نانو - تحقیقات علمی - ربات
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد