پایگاه خبری رویش افکار

به نقل از سازمان فضایی ایران، تا همین اواخر، مشاهدات ماهواره ای دریاها به دلیل توان تفکیک پایین تصاویر و زمان طولانی برای بازنگری آن ها که اغلب ماه ها یا سال ها به طول می انجامید، تا حدودی محدود بوده است؛ اما امروز داده های ماهواره ای کوپرنیکوس (Copernicus) و توسعه فناوری های چندطیفی، مزیت های قابل توجهی در پایش پسماندهای شناور در دریاها، به دست آورده است.

پسماندهای شناور معضلی فراگیر و جهانی است که به طور فزآینده ای در حال رشد است. اگرچه استفاده از ابزار سنجش از دور برای پایش این پسماندها، امید بخش است، اما با توجه به ویژگی ها و ابعاد مختلف این پسماندها، بازتابش طبیعی سطح دریا، پوشش ابر در محیط دریایی و چرخه جریانات دریایی که پسماندها را متراکم و یا پراکنده می کنند، همچنان با بسیاری از مشکلات مواجه است. عکسبرداری هوایی و بررسی این پسماندها از طریق کشتی بسیار پرهزینه است، بنابراین معمولا حداکثر یک بار در سال انجام می گیرد.

پروژه پایش ماهواره ای پسماندهای دریای مدیترانه، رویکردی نوآورانه را برای ردیابی زباله های آب های ساحلی در سراسر جهان ارائه داده است. این پایش ها توسط کنسرسیوم اروپایی به رهبری شرکت ARGANS Ltd (در بریتانیا) و همکاری CNR ISMAR (انستیتو علوم دریایی)، دانشگاه Cadiz و دانشگاه Aegean، که تجربه و تخصص قابل توجهی در زمینه مطالعات دریایی و سنجش از دور دارند، انجام شده است.

برچسب ها:
پسماند - اقیانوس - سازمان فضایی ایران - فناوری فضایی - ماهواره
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد